Hava Durumu

“Ulaşamayacağımız hedef yok”

22-27 Eylül tarihleri arası Gaziantep’te düzenlenecek olan “Milli Teknoloji Hamlesi”nin festivali TEKNOFEST 2020’nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin aynı zamanda bir dönüşüm olduğunu söyledi. Şahin, “Tarım devrimini ıskaladık, sanayi devriminin kıyısından geçtik, şimdi önümüze kocaman bir fırsat var: Bilgi Ekonomisi, Bilgi Teknolojisi. Bunu yapacak güçteyiz. Ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir şey yok” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Ulaşamayacağımız hedef yok”

22-27 Eylül tarihleri arası Gaziantep’te düzenlenecek olan “Milli Teknoloji Hamlesi”nin festivali TEKNOFEST 2020’nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin aynı zamanda bir dönüşüm olduğunu söyledi. Şahin, “Tarım devrimini ıskaladık, sanayi devriminin kıyısından geçtik, şimdi önümüze kocaman bir fırsat var: Bilgi Ekonomisi, Bilgi Teknolojisi. Bunu yapacak güçteyiz. Ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir şey yok” diye konuştu.

TEKNOFEST 2020 Tanıtım Toplantısına, Gaziantep Valisi Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı - Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’ın katılımıyla Zeugma Mozaik Müzesi’nde gerçekleştirildi.

“ÇITAYI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı - Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Rüyamız olan TEKNOFEST’i 2020 yılında Anadolu’ya taşıyoruz.  Festivalimizi bu yıl Gaziantep’te gerçekleştireceğiz. Bu süreçte aday olarak belirlediğimiz kentlerimizi çeşitli süreçlerde değerlendirdik. Gaziantep, tüm kriterlerde en üstte olduğu gibi hem sanayi, ekonomik yaşam anlamında Türkiye’nin en önemli kentlerinden bir tanesi. Gaziantep, şehirlerin ve kültürlerin buluşma noktasındadır. Milli Teknoloji Hamlesi’ne gönül vermiş milyonları 22-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep Havalimanına bekliyoruz. Geçen yıl olduğu gibi insanların festivalimizin keyfini çıkarabilmesi için festivalin süresi 6 gün olacak. İstanbul’dan vazgeçmiyoruz, TEKNOFEST 2021 İstanbul’da düzenlenecek. Bundan sonra TEKNOFEST’i bir yıl İstanbul’da bir yıl Anadolu’da yapmayı hedefliyoruz. TEKNOFEST’in ilkinde 560 bin, ikincisinde 1 milyon 720 bin kişiyi ağırladık.  Yalnızca iki yılda dünyanın en büyük organizasyonu oldu. TEKNOFEST düzenlendiği iki yılda Türkiye’nin havasını değiştirdi. Milli Teknoloji Hamlesi’nin etkin olmasını sağladı. 2018’de 83 ülkeden, 2019 yılında ise 122 ülkeden gelen başvurularla daha da etkili olmaya başladık. Gaziantep’te bu yıl çıtayı daha yukarılara taşıyacağız.”

“YALNIZCA FESTİVAL DEĞİL BİR DÖNÜŞÜM”

TEKNOFEST’in Gaziantep’te yapılacak olmasının önemli olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Tarım devrimini ıskaladık, sanayi devriminin kıyısından geçtik, şimdi önümüze kocaman bir fırsat var: Bilgi Ekonomisi, Bilgi Teknolojisi. Bunu yapacak güçteyiz. Bugün 56 kurumuyla, 8 bakanlığıyla bu hamle bize yeni umutlar, yeni heyecanlar, yeni bir gelecek vaat ediyor. Bizim medeniyetimiz bunun temelini oluşturuyor. Dünya Ortaçağı yaşarken, İbn-i Sina’ları, İbn-i Haldun’ları yaşatmış bir medeniyetin taşıyıcılarıdır. Farabi, şehirleri insan vücuduna benzetmiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak tüm paydaşlarımızla bir çalışma yaptık. Tüm şehrimizin emek yoğun ekonomiden yüksek teknolojiye geçmemiz gerektiğini çalıştık. Eğitim başta olmak üzere çalışma yürüttük. Bu yalnızca bir festival değil, bir dönüşüm. Gaziantep’in geleceği, sanayisi açısından TEKNOFEST’ten önce ve sonra başarmamız gerekiyor. İstanbul’da düzenlenen festivalin üzerine konulanlar var. Gidecek çok yolumuz var. Gaziantep, buna hazır. İnsanı, lojistiği ile buna hazırız. Gaziantep Ticaret Odası olarak yapılacak olan yarışmalara sponsor olacaklarını belirtti. Aşkla çalışırsak bunu başaracağız. Ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir şey yok” diye konuştu. 

“DAHA İYİSİNİ YAPMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu şehir mazlumlara kucak açan bir şehir. TEKNOFEST’in İstanbul’dan sonra Gaziantep’te düzenleniyor olması başarıdır. Bu şehrin birlik ve beraberliği, mazlumlara kucak açması böyle bir imkana vesile kıldı. TEKNOFEST, Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biridir. Türkiye Teknoloji Takımı bunu başlattı, bu takımın da ötesinde tüm milletimizin birliğidir. Hem şehir olarak daha iyisini yapma anlamında sorumluluğumuz var. Tüm halkımıza mal olan bu markayı daha ileriye götürme sorumluluğumuz var” dedi.

“HACKZEUGMA YARIŞMASI DÜZENLENECEK”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Teknofest İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Teknofest, milli teknoloji hamlesi idealinin, Türkiye’nin stratejik alanlarda ileri teknoloji ürünlerini, yerli, milli ve özgün olarak gerçekleştirme heyecanını paylaştığımız festivalin 3.yılındayız. Hepimizin alın ve akıl terini döktüğü Teknofest’in bu yılki adresi Gaziantep. Çünkü Milli Teknoloji Hamlesi ancak bu heyecanı, bu idealleri bu ufku bütün bir toplumla paylaşmamızla, adeta bir dalgaya dönüştürmemizle, her şehirde başarıya ulaşacaktır.  Gençlerin, öğrencilerin, girişimcilerin aylar süren emeklerini sergiledikleri, dünya çapında teknoloji yarışmalarını 19 farklı alanda yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 2 bin takımda 10 bin genç finalde buluştu. Teknofest’te 6 gün boyunca herkesin gözü gökyüzünde oluyor. Siber güvenlik etkinliği ve yarışması HackZeugma Gaziantep’te düzenleyeceğiz. 81 ilden 122 ülkeden 17 bin 373 takımda 50 bin genç yarıştı.”

“SPONSORLUĞUNU SANKO YAPACAK”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Teknofest İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasının sponsorluğunu Sanko Holding’in yapmasını teklif etti. Kacır, “Gaziantep’in öncü sanayi kuruluşlarından, çevre ve enerji teknolojilerinde Türkiye’de öncü Sanko Holding’in paydaşımızın olması bizi mutlu edecek” dedi. SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, onayladığını işaret etti. Havalimanı ek inşaatı devam ediyor. Havalimanı 29 Ekim’de hizmete açılacak. Hizmete açılmadan hemen önce tamamlanmış halinde Teknofest’i gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program sona erdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.