Hava Durumu

“Uluslararası fuarlara yönelmeliyiz”

Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, ayakkabı üretiminin kalbi olduğunu ancak yurt dışına yeteri kadar ürün satılamadığını söyledi. Esnafın yurt dışında düzenlenen fuarlara katılması gerektiğini belirten Sarıbal, “Bir an önce yeni pazarlara ve yurt dışında düzenlenen fuarlara yönelmemiz gerekiyor. Yurt dışı fuarlarına Bakanlık nezdinde destekler verilmeli,  sektörün yurt dışına açılarak fuarlara girmesi gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Uluslararası fuarlara yönelmeliyiz”

Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te düzenlenen GAPSHOES Fuarı, ziyaretçi akınına uğradı. GAPSHOES Fuarı’na ilişkin Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal açıklamalarda bulundu. Sarıbal, “Gaziantep’te düzenlenen GAPSOES Fuarı, sektörümüz açısından önem taşıyor. Esnafımız, fuar için kışlık ve yazlık ayakkabı modellerini gelen alıcıların beğenisine sundular. Fuarda umulan oranın yüzde 30’u kadar iş hacmine ulaşabildik. Yüzde 70’lık kısmı ise sipariş veremedi, bunda vadelerin kalkmış olması, satışların peşin yapılması ve hammadde fiyatlarının yüksek olması işleri olumsuz etkiledi. Yalnızca Gaziantep’te değil diğer illerde de fuarlar yapılıyor. Fuarların bölünmesi nedeniyle esnafın alışveriş yaptığı yerler, ihracatın olmadığı yerde sektör iki aylık süreçte tamamlıyor.  Sektör, 6 aylık kısım da ise ihracatı yeterli seviyede olmuyor.”

“YENİ PAZARLARA YÖNELMELİYİZ”

Sözlerini sürdüren Sarıbal, “Şu anda ayakkabı sanayisi Gaziantep’in kalbi olmasına rağmen yeteri kadar ürün ihraç edilemiyor. Bu da yeni pazarların ve yurt dışı fuarlarının önemini artırıyor. Bir an önce yeni pazarlara ve yurt dışında düzenlenen fuarlara yönelmemiz gerekiyor. Yurt dışı fuarlarına Bakanlık nezdinde destekler verilmeli,  sektörün yurt dışına açılarak fuarlara girmesi gerekiyor. Dünya piyasasına Gaziantep’in hitap edeceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.