Hava Durumu

Umut Yaşatır Tırı Gaziantep’te…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Çukur Dizisi ve Kansersiz Yaşam Derneği’nin “Çukurda Umut Var-Umut Yaşatır” adlı sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, Yaşa-TIR Gaziantep’e geldi. Dizi oyuncularından Kubilay Aka, Ece Yaşar ile basın toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2019 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2019 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Umut Yaşatır Tırı Gaziantep’te…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Çukur Dizisi ve Kansersiz Yaşam Derneği’nin “Çukurda Umut Var-Umut Yaşatır” adlı sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, Yaşa-TIR Gaziantep’e geldi. Dizi oyuncularından Kubilay Aka, Ece Yaşar ile basın toplantısı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz, “Çukur’da Umut Var Projesi ile İstanbul’da 4 bölgeden sonra Adana, Osmaniye ve Gaziantep’e geldik. Bir farkındalık projesine imza atıyoruz. Birçok sivil toplum örgütü proje yapıyor ama Türkiye’de bu alanda belki ilk defa bu kadar büyük bir proje yapılıyor. Ay yapım, Çukur Dizisi ve Show TV’nin desteğiyle bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Proje ile kan ve kök hücre bağışının hayat kurtardığına dikkat çekmek istiyoruz. Aldığımız istatistikler de normal kan ve kök hücre bağışının tırımız ile birlikte daha da arttığı yönünde. Böyle bir artışa vesile olduğumuz için de çok mutluyuz. Kızılay bizim bu yolculuğumuzun en uzun partneri. Kızılay olmadan bu yolculuğa çıkamazdık” dedi.

“ÇUKUR’DA UMUT VAR”

Çukur Dizisi oyuncusu Kubilay  Aka, “Biz çok küçük bir sahneyle yola başladık. Sonrasında bir tır çıktı yola. O tırla beraber böyle bir projeyi uygulamaktan çok mutluyuz. Bağış adına bir adım attığımızı düşünüyoruz. Hiçbir şey yapamıyorsak buradan bilgi alıp dışarıdaki insanlara bir şeyler aktarabiliriz. Çukur ’da umut var, herkesi bekleriz” dedi.

“PROJE GELİŞEREK BÜYÜYOR”

Ece Yaşar ise, “Burada olmak her şeyden önce huzur verici. Geçen yıl bu proje başladığında birçok kişi için farklı bir kapı da açıldı. Proje gelişerek büyüyor ve çok güzel yerlere gidiyor. Farkındalık yaratmak için inanılmaz bir projenin içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Türk Kızılay Şube Müdürü Nihat Yıldırım, “Türkiye’nin bu tür yardımlaşmalara ve organizasyonlara ihtiyacı var. Kızılay olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Kızılay’ın Gaziantep bölgesinde Doğu Akdeniz Bölge Kan Merkezimiz ve Gaziantep Kan Merkezimiz var. Bu organizasyon sayesinde bağışlarda artış bekliyoruz. Özellikle kök hücre insan vücudunda kendini yenileyebilen hücrelerden biri. Türkiye’nin birçok açıdan bu bağışa ihtiyacı var. TÜRKÖK Projemiz kapsamında ciddi manada bağış toplamaya başladık. Vatandaşlarımızdan kök hücre için 3 küçük tüp kan bağışı yapmalarını istiyoruz. Veriye kaydolmak için 3 tüp kan yeterli. Bizim 8 yıl içerisinde 45 binlerden 95 binlere ulaşan kök hücre için kan bağışı sayımız var. Bölgede 75 binlerden 175 binlere ulaşan kan bağışımız var. Bu sayıları düzenlenen etkinliklerle artırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

80 kişilik Yaşa-TIR Mobil Eğitim TIR’ı, üç gün boyunca hem vatandaşı bilinçlendirecek, hem de kan ve donör bağışı toplayacak.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.