Hava Durumu

Üreticilerin sorunları çözülüyor

Gaziantep’te faaliyet gösteren hayvan yetiştiricileri birçok sorunlar karşılaşıyor. Üreticilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri, geliştirilen projelerle üreticilerin sorunlarının çözümlendiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2019 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Üreticilerin sorunları çözülüyor

Gaziantep’te faaliyet gösteren hayvan yetiştiricileri birçok sorunlar karşılaşıyor. Üreticilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri, geliştirilen projelerle üreticilerin sorunlarının çözümlendiğini belirtti.

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, üreticilere yönelik projelerini ve üreticilere verilen desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkman, “Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi, hayvancılara yönelik destekler verecekler. Şahinbey Belediyesi, 5 bin ton yem desteği verecek, Büyükşehir Belediye küçükbaş hayvancılara 5 yıldan bu yana destek veriyorlar. Hayvancılara yönelik verilen destekler, küçük işletmeleri önemli ölçüde etkiliyor. Özellikle Şahinbey Belediyesi tarafından verilen yem desteği daha büyük oluyor. İnsanların az da olsa yem ihtiyaçları karşılanmış oluyor. Üretici açısından olumlu bir etkidir.”

“PROJELERİMİZ VAR”

Hayvancılık konusunda açıklamalarını sürdüren Türkman, “Üretici Birliği olarak hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalarımız var. Meraların ıslah edilmesi ve meralardaki ot miktarının artması ile ilgili İl Müdürlüğü ile yürüttüğümüz iki tane projemiz var. Mera alanlarına tohum ve gübre atılıyor. Böylelikle meradaki ot miktarı artacak ve üreticinin yem konusundaki gideri azalmış olacak.”

“GES İLE ÇALIŞAN SU KUYULRI AÇILIYOR”

Su sorununa değinen Türkman, “Su problemi konusunda Enerji Bakanlığına bir talebimiz oldu. Enerji Bakanımızın talimatı ile 1 milyon 800 bin liralık bir kaynak var. Üç ay önce ihale yapıldı, güneş paneli ile çalışan su kuyuları açılıyor.”

“ÜRETİCİNİN ÜRÜNÜ DEĞERLENECEK”

Üreticilerin ürünlerinin değerlenmesi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade den Türkman, “Burada biz devreye girdik, 2020 Ocak ayında tesisimiz tamamlanmış olacak. Kendi tesislerimizde üreticinin sütünü alarak, tüketicilere doğal ve sağlıklı ürünleri vermeye çalışacağız. Vatandaş yemini ucuza getirecek, su ihtiyacı karşılanmış olacak ve ürünleri de değerlendiği takdirde daha da iyi durumda olacaktır.”

“TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLEN BİRLİK HALİNE GELDİK”

Her yıl üye sayılarının arttığını ifade eden Türkman, “Her yıl yaklaşık birliğe yeni üye sayımız 150 civarında oluyordu, bu yıl 400’ü aştı. Bizim burada yapmış olduğumuz çalışmalar sonunda birliğimize üye olmak isteyen vatandaşlarımızın sayısı artıyor. 10 aylık süreçte birçok proje yaptık, Türkiye’de parmakla gösterilen bir birlik haline geldik. Bu üç sorunumuzun çözülmesi halinde yardımlara ihtiyaç duymadan çalışmalarını yürütecektir” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.