Hava Durumu

Üreticiye 2 milyon liralık destek

GAP İdaresi 2019 Yılı Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı Kapsamında hazırlanan 4 proje ile üreticilere 2 milyon 511 bin liralık destek verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Üreticiye 2 milyon liralık destek

Gaziantep Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Osman Türkman, GAP İdaresi  2019 Yılı Tarımsal Üretimin Desteklenmesi  Programı Kapsamında birlik bünyesinde hazırlanan 4 proje için 2 milyon 511 bin liralık destek alacaklarını söyledi. Açıklamalarda bulunan Türkman, ‘’GAP İdaresi 2019 Yılı Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı kapsamında,  Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz ile birlikte üç proje hazırlamıştık. Yapılan değerlendirmeler neticesinde üç projemizde program kapsamına alındı.”

DÖRT PROJE DESTEK KAPSAMINA ALINDI

Projelere ilişkin bilgiler veren Türkman, “Destek Programı kapsamında 180 adet Küçükbaş Otomatik Süt Sağım Makinesi üreticilerimize sağlanacak. Bu projenin maliyeti 375 bin lira. İkinci projemiz ise 60 adet 2 Odalı, Güneş Panelli Yayla Çadırı oldu. Bu proje tutarı ise 391 bin lira. Üçüncü projemizde ise 4 adet Seyyar Küçükbaş Hayvan Banyoluğu üreticilerimize sağlanacak. Bu projenin tutarı ise 245 bin lira oldu. Bunların dışında dördüncü projemiz ise ihalesi 17.07.2019 tarihinde yapılacak olan Gaziantep Valiliğince 13 adet merada Güneş Paneli ile çalışan Su Kuyusu ve Sulak Projesidir. Bu projenin tutarı: 1 milyon 500 bin TL’dir. Dört projenin toplam tutarı, 2 milyon 511 TL Projelerin Gaziantep Hayvancılığına ve Birlik üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.”

GAZİANTEP İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkman, “Süt İşleme Tesisi Projemizin ilk Etabının onaylanması için çalışmalarımız devam ediyor, ayrıca Yün İşleme Tesisi Proje yazılım etabı da tamamlanmak üzere bulunuyor. Biz; Ülkemiz için, Gaziantep için, üyelerimiz için proje üretmeye, sorunlarına çözüm aramaya devam edeceğiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.