Hava Durumu

"Vakaların 3'te 2'si Şahinbey'de"

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçesi Mahalle Muhtarları ile toplantıda bir araya geldi. Kentte yürütülen Koronavirüs ile mücadeleyi anlatan Gaziantep Valisi Davut Gül, vaka sayısının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu açıkladı. Vali Gül, “Şehirdeki vakaların 3’te 2’si Şahinbey’de. Bu şekilde sürerse katlanarak ilerleyebilir. Bu hastanelerde 10 kat daha fazla hasta yatağımız olsa yetmez, 10 kat daha sosyal yardım yapsak yetmez” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Vakaların 3'te 2'si Şahinbey'de"

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçesi Mahalle Muhtarları ile toplantıda bir araya geldi. Kentte yürütülen Koronavirüs ile mücadeleyi anlatan Gaziantep Valisi Davut Gül, vaka sayısının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu açıkladı. Vali Gül, “Şehirdeki vakaların 3’te 2’si Şahinbey’de. Bu şekilde sürerse katlanarak ilerleyebilir. Bu hastanelerde 10 kat daha fazla hasta yatağımız olsa yetmez, 10 kat daha sosyal yardım yapsak yetmez” dedi.

Akkent Kongre Merkezi’nde Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep’te Koronavirüs ile mücadele ve vatandaşlara yönelik yapılan yardımlara ilişkin bilgiler veren Gaziantep Valisi Davut Gül, “İhtiyaç sahiplerine gerçekleştirdiğimiz sosyal yardımlarda yeni bir mesafe kat ettik. 101 bin kişiye biner lira para verildi, 80 bin kişiye gıda paketi verildi. Bunun dışında Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerinin yaptığı sosyal yardımlar da ulaştırıldı. Maskeler hem eczaneler hem PTT aracılığıyla dağıtıldı. Büyükşehir Belediyemiz ve GAİB ile birlikte 15 Günde 15 Milyon Maske Projesi’nde de Şehitkamil’de bugün dağıtılacaklarla birlikte 1 Milyon 600 Bin maske dağıtılıyor. Böylece hanelerin 3’te 2’sine dağıtılmış oldu, hafta sonuna kadar tüm hanelere ulaşacak. Maske konusunda diğer şehirlerin çok çok ötesinde bir projeyi hayata geçirmiş olduk.”

“VAKALARIN 3’TE 2’Sİ ŞAHİNBEY’DE”

Gaziantep’teki vaka artışının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyleyen Vali Gül, “Bizim de vakalarımızın 3’te 2’si Şahinbey’de. Biz Pandemi ile ilgili gerekli tedbirleri almazsak hiçbir şeyin faydası olmaz. Bu sebeple muhtarlarımızla, kamu kurumlarıyla, belediyelerle el ele verip Şahinbey başta olmak üzere Gaziantep’teki pandemiyi azaltmamız ve sıfırlamamız gerekiyor. Hasta olan kişilerin 14 gün kimseyle görüşmemesi lazım. Hasta olan kişilere tanıdık, yakın akraba, ‘ayıp olur’ mantığıyla hareket etmememiz lazım. Şehirdeki vakaların 3’te 2’si Şahinbey’de. Bu şekilde sürerse katlanarak ilerleyebilir. Bu hastanelerde 10 kat daha fazla hasta yatağımız olsa yetmez, 10 kat daha sosyal yardım yapsak yetmez. Herkes yaptığını daha iyi yaparak çözüm bulmalı. Hemşerilerimizin 14 kuralına uyumunu da muhtar, bekçi, polis, jandarma, sağlıkçı, belediye kontrol edecek. Haksızlık yok, ayıp yok, yanlış yapılan iş yok. Hatır, gönül yapılacak iş değildir. Yanlış görülen noktada herkes uyarılarda bulunmalı. 14 günlük süreye uyulması şart” dedi.

TAHMAZOĞLU, FAALİYETLERİ ANLATTI

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Pandemi sürecinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Tahmazoğlu, “Herkesin maske, mesafe, hijyen kurallarına uyması şart. Tüm kurumlarımız ellerinden gelen çalışmayı yaptılar. Şahinbey Belediyesi olarak, biner lira nakdi yardımları ailelerimiz ulaştırdık. Esnafımıza Pandemi sürecinde biner lira nakdi yardım yaptık. Sosyal marketimizden faydalanan 7 bin ailemize hijyen malzemeleri dağıttık. 73 bin adet gıda kolileri dağıttık, ailelerin borçlarını ödedik, ramazan davulcularına ödeme yaptık. Öğrencilerimize 1 milyonun üzerinde kitap dağıttık. Zabıtalarımız 33 bin 717 işyerine denetim gerçekleştirdi, 838 kişiye cezai işlem uygulandı. Salgın sürecinde işyeri kapalı olanlardan kira almadık, işyeri açık olanlardan da yüzde 50 indirimli aldık. 370 kilometre yolu 2 aylık süreçte tamamladık.”

TAHMAZOĞLU, VAKA SAYISINI SORDU

Başkan Tahmazoğlu, Vali Davut Gül’e vaka sayılarının Şahinbey bölgesinde yüksek olmasının sebeplerini sordu. Tahmazoğlu, “Şahinbey’de ihmal mi var? Belediyeden, kaymakamdan kaynaklı ihmal mi var” diyerek halkın sağlığının önemine vurgu yaptı.

“TEDBİR ALMAZSAK HEPİMİZE BULAŞMA RİSKİ VAR”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun “Şahinbey’de ihmal mi var?” sorusunu yanıtlayan Vali Gül, “Gaziantep’te bir vaka varsa dahi hiçbirimiz güvende değiliz. İstatistik olarak bakmamak lazım.  Türkiye’deki normalleşme, Türkiye’deki vakaların azalması sanki Gaziantep’te de varmış gibi algılanıyor. Biz muhtarlara doğrudan doğru bilgiyi vermeliyiz. Belediye başkanı ve belediyenin bir ihmali değil, bu salgın ile mücadelede bizim dışımızda, sadece kamu ile çözülmez. Herkes kendi bireysel önlemlerini almalı, kurallara uymalı. Kendimizi korumadığımız müddetçe dışardan bir durumun bizi koruma ihtimali yok. Herkese potansiyel Kovid olarak bakmamız lazım. Gerek belediyelerimiz gerek kamu kurumlarımızın ellerinden gelip de yapmadıkları hiçbir şey yok. 4 aylık süreçte şunu gördük ki; tedbir almazsak 1 kişiden bile hepimize bulaşma ihtimalimiz var” ifadeler

“GAZİANTEP, PROJELERLE ANILMALI”

Vali Gül’ün konuşmasının ardından yeniden söz alan Tahmazoğlu, “Organize sanayi bölgesinde çalışanların yüzde 70’i Şahinbey’de oturuyor. Zaten şehrin içerisinde baktığımız zaman Şahinbey- Şehitkamil iç içe. Nüfusa oranla da Şahinbey kalabalık bir ilçe. Kurallara uymak gerekiyor. Yapılan çalışmalar anlamında gerek sosyal alanda gerek belediyecilik alanında üzerimize düşeni yapıyoruz. sokaklara çıkıldığında maskeyi çeneye takanlar, sosyal mesafeye dikkat etmeyenler görüyoruz. Gaziantep hastalıkla değil projelerle, güzel faaliyetlerle anılmalı” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.