Hava Durumu

“Yandaş sendikaya kaynak mı yaratılıyor?”

TÜM Bel-Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Çevik, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ’de çalışan personellerden Dayanış Aidatı aldı altında kesintiler yapıldığını ve bu kesintilerin yandaş sendikaya kaynak yaratmak için kullanıldığı iddiasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yandaş sendikaya kaynak mı yaratılıyor?”

TÜM Bel-Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Çevik, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ’de çalışan personellerden Dayanışma Aidatı aldı altında kesintiler yapıldığını ve bu kesintilerin yandaş sendikaya kaynak yaratmak için kullanıldığı iddiasında bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. TÜM Bel-Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Çevik, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ’de çalışan personellerin maaşlarından Dayanışma Aidatı adı altında kesinti yapıldığını ve bu kesintilerin yandaş sendika olan BEM Bir Sen’e kaynak yaratmak için kullanıldığı iddiasında bulundu. Basın  toplantısında konuşan Çevik, “Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ’de çalışan üyelerimizin maaşlarından Dayanışma Aidatı adı altında fahiş miktarlarda para kesilmektedir. Bu uygulama yandaş sendikaya kaynak yaratmaktan başka bir şey değildir. Bu hukuksuz uygulamayı görüşmek üzere defalarca büyükşehir belediyesi özel kalemden, büyükşehir belediye başkanımızdan görüşmek için randevu talep etmemize rağmen bizlere geri dönüş olmadığı gibi, bu belediyede diğer sendika üyelerinin de olduğu unutulmuş ve yok sayılmıştır.

“MAHKEME KARARINA AYKIRI DAVRANILIYOR”

“İlimizde Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ ile BEM Bir Sen arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesi ile BEM Bir Sen üyesi olmayan devlet memurlarının maaşlarından, sözleşme imzalayan sendikaya kaynak yaratmak amacıyla Dayanışma aidatı ödenmesi için madde koyan mantık Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını hiçe saymak pahasına ısrarla dayanışma aidatı almaya devam etmektedir. İlimizde bu tür uygulamalara karşı daha önce gerek idare mahkemesi gerekse bölge idare mahkemesine açılmış olan davalar neticesinde söz konusu uygulamalar iptal edilmiş olup;  Devlet memurlarının maaşlarından dayanışma aidatı adı altında herhangi  bir kesinti yapılamayacağı kararı verilmesine rağmen;  ne alırsam kar mantığı güden  yöneticiler bu  hatayı  yapmaya ve bizleri tekrardan hukuk yoluna başvurmaya zorlamaktan başka  bir şey yapmıyorlar.”

KESİNTİLER İADE EDİLMELİ

“Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ yöneticilerini buradan uyarıyoruz. Üyelerimizden bugüne kadar kesilen tüm dayanışma aidatlarını iade ederek bundan sonrada kesmemelerini talep ediyoruz.             Sonuç olarak; bu hukuksuz ve antidemokratik uygulamalara karşı duracağımızın bilinmesi ve eğer üyelerimize uygulanan bu ekonomik ve antidemokratik taciz uygulamaları biran önce durdurulmaz ise her türlü yasal haklarını korumaya kararlı olduğumuzun bilinmesi istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çevik’in açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi’nden yapılacak açıklama bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.