Hava Durumu

Yapılandırma sevinci…

Covid-19 Salgınının ekonomiye etkileri devam ediyor. Salgın nedeniyle büyük zarar gören iş dünyasından vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması konusunda yapılan çağrılar karşılık buldu. Hükümet, vergi ve SGK Prim borçlarının yapılandırılması için harekete geçti. SGK prim ve vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların başlaması, Gaziantep iş dünyasını da sevindirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2020 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2020 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yapılandırma sevinci…

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Muş, düzenlemenin tamamlanmasının ardından Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na sunulacağını duyurdu.

VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRILACAK

Ekonomik durgunluk yüzünden vergi tahsilatlarının azalması ve bütçe açığının kontrolden çıkması nedeniyle hükümet yeni bir vergi ve SGK prim barışı düzenlemesini gündemine aldı. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis’e sunulan yeni istihdam paketiyle ilgili düzenleme için bugün TBMM’de basın toplantısı yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldığını duyurdu.

DÜZENLEME GÜNDEME GELECEK

Düzenlemenin tamamlanmasından sonra TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nun gündemine getirileceğini belirten Muş, şunları söyledi: “Vergi affı demeyelim de vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırma çalışmamız şu an var. Teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan bütçe Komisyonumuza bunu sunacağız. Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak. Teknik kısımlar devam ettiği için, onları komisyon aşamasına bu tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizinle paylaşacağız.

KANUN TEKLİFİ MEMNUNİYET OLUŞTURDU

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, “Birçok kez dile getirdiğimiz "Vergi ve SGK Borçlarının Yapılandırılması" için, Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulmak üzere kanun teklifi hazırlanıyor olmasından memnuniyet duyduk. İş dünyasına bir an önce müjdeli haberin gelmesini ümit ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜM KESİMLERE NEFES ALDIRMASINI BEKLİYORUZ”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, “Gündemde tuttuğumuz, SGK primleri ve Vergi borçlarına yapılandırma hakkında kanun teklifi hazırlığının olması iş dünyamız ve tüm ekonomi çevreleri açısından büyük önem taşıyor. Beklentinin karşılanması için kapsamın geniş tutulmasını ve tüm kesimlere nefes aldırmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.