Hava Durumu

Yapılandırmaya yoğun ilgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından birikmiş su borçlarını 25 aya varan taksitlendirme kararı alınmıştı. 30 Eylül tarihinde sonra erecek olan yapılandırmaya vatandaşların yoğun ilgisi sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2019 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2019 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yapılandırmaya yoğun ilgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından birikmiş su borçlarını 25 aya varan taksitlendirme kararı alınmıştı. 30 Eylül tarihinde sonra erecek olan yapılandırmaya vatandaşların yoğun ilgisi sürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in talimatı doğrultusunda Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, su borcu olan vatandaşlara 10 Ağustos 2019’a kadar başvurması halinde 25 aya varan taksitlendirme imkanı sağlanması yönünde çalışma başlatmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatı doğrultusunda GASKİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu’nca alınan karar, su borçlarını taksitlendirmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. GASKİ Genel Müdürlüğü merkez binasına gelen vatandaşlar, daha önce su borcunu 6, 9 ve 12 ay vadeyle yapabildiklerini hatırlatarak, vadenin 25 aya kadar uzatılmasıyla ödemede kolaylık sağlanıyor.

SON GÜN 30 EYLÜL

10 Ağustos tarihine kadar süren yapılandırmada, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle süre uzatımına gidildi. Buna göre su borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşlar, 30 Eylül tarihine kadar GASKİ Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunarak, su borçlarını yapılandırabilecekler. Yapılandırmada sürenin uzatılması, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

“ALACAKLAR TAHSİL EDİLİYOR”

Gazetemize açıklamalarda bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, borç yapılandırmasının vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu belirtti. Sönmezler, “Bilindiği gibi su borçlarının yapılandırması için gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmada süre 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Vatandaşlarımız, Genel Müdürlüğümüze gelerek borçlarının yapılandırılması konusunda başvuruda bulundular. Bizde makul seviyeler ve vadelerle vatandaşlarımızın su borçlarını yapılandırdık. Bunlar kamu alacakları olduğu için uzun vade sağlayarak bu alacakların tahsili yoluna gittik.”

“YAPILANDIRMADA SÜRE UZATILMAYACAK”

Yapılandırmanın uzatılmayacağını belirten Sönmezler, “Vatandaşlarımız için iyi bir imkan ortaya koyduk. 30 Eylül tarihinden sonra süre uzatılmayacak. Bu fırsatın vatandaşlar tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Borcu olan vatandaşlarımız yapılandırma vasıtasıyla borçlarını ödeme yoluna gittiler, kamu alacakları da böylelikle tahsil edilmiş oluyor.  Önümüzdeki 3 haftalık sürecin en iyi şekilde değerlendirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.