Hava Durumu

Yaz Spor Okullarında mezuniyet heyecanı

Şahinbey Belediyesi Yaz Spor Okullarında mezuniyet heyecanı yaşandı. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Akkent Spor Köyü’nde düzenlenen Yaz Spor Okulları Mezuniyet Töreninde 17 branşta 6 bin 917 öğrenci mezun oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2019 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2019 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yaz Spor Okullarında mezuniyet heyecanı

Şahinbey Belediyesi Yaz Spor Okullarında mezuniyet heyecanı yaşandı. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Akkent Spor Köyü’nde düzenlenen Yaz Spor Okulları Mezuniyet Töreninde 17 branşta 6 bin 917 öğrenci mezun oldu.

17 branşta 6 bin 917 öğrencinin eğitim aldığı Yaz Spor Okulları Mezuniyet Törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi ile Spor Kulübümüzün iş birliği ile Yaz Spor Okullarımızın finaline geldik. Yaklaşık 2,5 ay boyunca öğretmenlerimiz, Halk Eğitiminde desteği ile 17 ayrı branşta 6 bin 917 gencimiz burada spor yaptılar. Spor yapan çocuklarımızı ve gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Spor yapmak gerçekten çok önemli, sporu hayatınız bir parçası haline getirmelisiniz. Mutlaka yüzme öğrenin, yürüyüş yapın. Obeziteden uzak kalmanın en etkili yolu spor yapmaktır. Sağlıklı bir yaşam sürmenin en güzel yolu spor yapmaktır. Spor yapan insan daha dinç, daha dikkatli, daha disiplinli ve çalışkan oluyor. Spor, bizlere birçok özellik kazandırıyor, o nedenle mutlaka ama mutlaka spor yapmalıyız.”

“GAZİANTEP ARTIK ESKİ GAZİANTEP DEĞİL”

“Gaziantep artık eski Gaziantep değil, birçok tesisimiz var. Şu anda içinde bulunduğumuz tesis 86 bin 500 metrekare, içinde yüzme havuzu, kapalı spor salonu, atletizm alanı, futbol sahası, voleybol, basketbol sahaları, yürüyüş alanları ile tam bir kompleks. Yakında bir binicilik tesisi yapacağız. Üç tane yüzme havuzumuz, 22 tane fitness salonumuz var. 10 bine yakın vatandaşımız bu alanlarda spor yapma imkanına sahip. Biz gençlerimizin özellikle spor yapmasını istiyoruz. Bunun için de spor malzemeler dağıtıyoruz. Karne hediyesi olarak 390 binin üzerinde spor ayakkabısı hediye ettik.”

BAŞARILI ÖĞRENCİLER BOSNA’YA GÖTÜRÜLECEK

“Başarılı öğrencilerimize bisiklet dağıtıyoruz. Önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren bisikletlerimizin dağıtımına başlayacağız. Milli Eğitimden listelerimizi aldık, 2 bin 300 öğrencimize bisikletlerimizi vereceğiz. 192 tane halı saha yaptık, çocuklarımız buralardan ücretsiz olarak yararlanıyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Gaziantep’te ciddi bir yatırım içerisinde kapalı spor salonları inşaatı devam ediyor. Spor yapmamak için bahanemiz yok, spor yapmak için imkanlarımız var. Bu yıl okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan öğrencilerimizi de önümüzdeki hafta içerisinde Bosna’ya götüreceğiz. Çalışmak sizden ödüllendirmek bizden” diye konuştu.

“7/24 HİZMET VERECEĞİZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay ise, “Tüm çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Spor yapan kişi ahlaklı, dürüst, doğru, annesine, babasına, vatanına bağlı birey olur. Biz Gaziantep’e yeni atanmış olsak ta çok kısa süre içerisinde kentimizi tanıma fırsatı bulduk. Biz Sayın Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’nun emirleri doğrultusunda ilk defa Gaziantep’te sporu tabana yayma çalışmaları başlatacağız. Tüm antrenörlerimiz, spor okulu öğrencilerimiz, halk eğitim merkezlerimiz vasıtasıyla anaokulundan liselere kadar çalışma yapacağız. Bakanlığımızın tüm imkanlarını sizler için harcayacağız. Uzun süredir yapımı devam eden Aralık ayının ortasında bitirmeyi planladığımız olimpik yüzme havuzunu bitirip, sizlerin hizmetine açacağız. Kalyon Stadyumumuzda bugün itibariyle yenileme işlemleri başladı. Bakanlığımızdan ödeneğimizi istedik, koltuklarımızı da yenileyeceğiz. İnşallah hak ettiğimiz stadyumda müsabakalarımızı yapacağız. TOHUM merkezimizi halkımızın hizmetine açıktı. Gece 01.30’a kadar merkezimizin tüm imkanlarından faydalanabilirsiniz. Çok kısa süre içerisinde müdürlüğümüze sağlanacak imkanlar doğrultusunda Gaziantep merkezde Şahinbey Belediyemizin uhdesinde olan yerlerde dahil olmak üzere 7/24 hizmete geçeceğiz. 24 saat boyunca salonlarımız sizlerin kullanımına açık olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen mezuniyet töreninin ardından etkinlikler sona erdi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.