Hava Durumu

"Yeni hikayeye ihtiyaç var"

AK Parti MKYK üyesi ve Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, partisine yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Seçmen davranışındaki değişimin kavranamadığını söyleyen Tayyar, "Yeni hikayeye ihtiyaç var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2021 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2021 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Yeni hikayeye ihtiyaç var"

18 yılı aşkın süredir iktidarda olan AK Partinin, son dönemlerde yapılan anketlerde önemli ölçüde güç kaybettiği görülüyor. 2019 Yerel Seçimlerinde önemli Büyükşehirlerin büyük bölümünü kaybeden AK Parti'de, yeni dönemde oluşan kayıpların nedenleri tartışılıyor.

AK Parti MKYK üyesi ve Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, oy kayıplarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tayyar, "Tüm günahı iletişim/piar eksikliğine ciro etmek, başı kuma gömmektir. Temel sorun, seçmen davranışındaki değişimin kavranamayışıdır. Toplum 2002 öncesi/sonrasını karşılaştırmıyor, zira o hesabı gördü. Düşük gelir de mega proje heyecanını azalttı. Yeni hikayeye ihtiyaç var" dedi.

Tayyar'ın bu yorumu AK Parti'nin toplumdaki karşılığının azalma eğiliminde olduğunu, 2002 öncesi ile karşılaştırmanın artık sonuç vermediğini ortaya koydu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.