Hava Durumu

“Yeni kapanmayı kaldıramayız”

1 Temmuz itibariyle başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte maske ve mesafe zorunluğu haricinde kalan tüm kısıtlamalar kaldırıldı. Kısıtlamaların kaldırılması ile yaklaşık 15 aydır sıkıntı yaşayan esnaf, rahat bir nefes aldı. Ancak kısıtlamaların kaldırılması ile başlayan toparlanma süreci, artan vakalar nedeniyle tehlike altında. Kısa süre içerisinde 20 binlere yükselen günlük vaka oranları, esnafı tedirgin ediyor. Gaziantep esnafı, yeni kapanma dönemini kaldıramayacaklarını belirtirken, GESOB Yönetimi ise, esnaf ve vatandaşlara, ‘Tedbirlere uyalım’ çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2021 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yeni kapanmayı kaldıramayız”

 

2020 yılı Mart ayında başlayan Koronavirüs Salgınının etkileri sürüyor. Salgının çeşitli varyasyonları nedeniyle etkisini güçlendirmesi sonucu vakalar hızla yükseliyor. Aşı çalışmalarının hızlanması ile Türkiye genelinde bir dönem gerileyen vaka oranları, Normalleşme süreci ile birlikte artıyor. Söz konusu artışlar Gaziantep’te de hissedilirken, kent esnafını kapanma korkusu sardı.

“ESNAF, 1,5 YIL KAPALI KALDI”

Koronavirüs vakalarında son dönemde yaşanan artış, esnafı tedirgin ederken GESOB Yönetiminden esnaf ve vatandaşlara yönelik açıklamalarda bulundu. GESOB Yönetiminden yapılan açıklamada, pandemi süresince alınan tedbirler kapsamında çok sayıda iş yerinin 1,5 yıl boyunca kapalı ya da kısmen kapalı kaldığı ifadelerini kullandı.

ESNAF ENDİŞELİ

Vaka artışlarının esnafın tedirgin olmasına neden olduğunu kaydeden GESOB Yönetimi, "İş yerlerinin bir daha kapanması hem ekonomi açısından hem de psikolojik açıdan çok önemli bir sıkıntı yaratıyor. Bunun için mutlak ve mutlak aşı olunmalı. 1,5 yıldır belki destekler alındı; ama yapılan destekler de esnafı ayağa kaldıramadı. Şu anda insanlar büyük korku içerisinde; çünkü önünü göremiyor. Esnafımızda yeni bir kapanma korkusu var” denildi.

Gaziantepli esnaflar da salgının etkisinin artması nedeniyle yeni bir kapanmadan endişe duyduklarını söylediler.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.