Hava Durumu

Yeşil doku yok edilmek isteniyor!

CHP Şehitkâmil İlçe Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış, Gaziantep Üniversitesi arkasında Fıstık Araştırma Enstitüsüne ait 90 dönüm alandaki asırlık fıstık ağaçlarının “yol açma” bahanesi ile kesilmek istenmesinin kentte büyük rahatsızlık yarattığını ve bu konuda kamuoyundaki endişeleri giderecek bir açıklama beklediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2020 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2020 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yeşil doku yok edilmek isteniyor!

“KENTİN TOPLUMSAL HAFIZASI YOK EDİLİR”

Daha önce, başka alan yokmuş gibi hastane yapılması için Gaziantep Üniversitesi’nde binlerce ağacın bir gecede kesildiğini hatırlatan Atalamış, “Doğa katliamı yapılması bir yana, aynı zamanda zaten az olan ve büyük emeklerle bugüne getirilmiş yeşil doku yok ediliyor. Buna izin veremeyiz. Bahane kabul etmeyiz. Kentin toplumsal hafızasının bir ürünü ve Gaziantep’in sembolü olan Fıstık ağaçlarına karşı daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“BU SORULARIMIZA YANIT BEKLİYORUZ”

Covid-19 salgını, karantina ve yasaklı günlerde önceliğin israfı çağrıştıran ihaleler ve ağaç kıyımı olmaması gerektiğini vurgulayan CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Atalamış, “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in hemşerileri olarak 1000’in üzerinde fıstık ağacının katledilmesine neden olacağı öngörülen bu durumla ilgili açıklama beklediğimiz bazı sorularımız var:

Sözkonusu alanda yapılacak olan sadece bir yol çalışması mı? Fıstık Park’tan protokol ile alınan 140 dönüm arazi karşılığında verilen taahhüt yerine getirildi mi? Fıstık Araştırma Enstitüsü ile yapılan protokolün içeriği ne idi, neden yıllarca sümen aldı edildi? Fıstık Araştırma Enstitü Merkezi, lojman, sosyal donatılar, İl ve İlçe Tarım Müdürlük binalarını fıstık ağacının kesileceği alana mı yapmayı planlıyorsunuz? Enstitüye ait olan bu araziye, hangi yetki ile iş makinası gönderdiniz? Bu konuda Gaziantep halkını bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?”

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış, kentin yararına olan her projeye destek vermeye hazır olduklarına dikkat çekerek, “Ancak kamu vicdanını yaralayacak olan bu meselenin, hem ilçe başkanlığımız, hem ilçe belediye meclis üyelerimiz, hem büyükşehir belediye meclis üyelerimiz ile takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bir tek ağacın dalına dokundurmayacağımız Gaziantep kamuoyu bilmesini istiyor, bu hususta kamu adına sorduğumuz sorulara cevap bekliyoruz” diye konuştu…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.