Hava Durumu

Yıldızlar taçlandırıldı…

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından sanayicilerin başarılarını taçlandırmak amacıyla ‘’Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’’ düzenlendi. Düzenlenen törende Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren GSO üyesi firmalara ödül verildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2019 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yıldızlar taçlandırıldı…

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve son dönemde başarılı çalışmalarıyla öne çıkan firmalara ödüllerin verildiği “Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni” Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Gaziantepli sanayicileri teşvik ederek başarılı çalışmalarının devamını sağlamak adına düzenlenen ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri başta olmak üzere il ve kent yöneticileri, sanayiciler katıldı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) yapılan törende, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren GSO üyesi firmalara ödüller verildi.

YENİ ÇAĞIN OLANAKLARINI KULLANMALIYIZ

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Gaziantep olarak birinci kuşağın imkansızlıklarına rağmen girişimciliği, cesareti ve kendi öz sermayesiyle temellerini attığı sanayimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bugün Gaziantep, Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden birisi olmayı başarmış, bölgenin üretim üssü haline gelmiştir. Yanı başımızda yaşanan savaşa ve tüm güçlüklere rağmen son 3 yılda bu şehir 3 Milyar Dolar sanayi yatırımı yapmış ve 180 işletmeyi faaliyete almıştır. Bugün Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip kentimiz ihracatta 6.sırada yer almaktadır. Gaziantep olarak 56 şehrimizin toplam ihracatından daha fazla ihracat yapıyoruz. 132 ülkenin kendi ihracatından fazlasını Gaziantep olarak gerçekleştiriyoruz. Dünya’nın 180 ülkesine ihracat yapan kentimizden geçtiğimiz yıl 7 Milyar Dolar ihracat yaptık. 2019 yılını 7 Milyar Dolar üzerinde kapatmayı hedefliyoruz. Geldiğimiz süreçte tüm dünyada üretim algısı hızla değişiyor. Sanayimiz yeni bir yol ayrımına girmiştir. Bizler klasik üretim anlayışının ötesinde yeni çağın olanaklarını kullanmamız gerekiyor” dedi.

İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ

Projelerden örnekler veren Ünverdi, “Yürütmüş olduğumuz projelerimizle sanayide dönüşümü bugün burada başlatıyoruz. Bu dönüşümü sağlayacak birimler oluşturmak çok önemliydi. Kağıt üzerinde değil bu dönüşüme reel projelerle hazırlandık. Sanayide dönüşüme sac ayağı olacak merkezlerimizi oluşturduk. Dönüşümün temelinde eğitim bulunmalı, bu sebeple eğitimde 4.0 diyoruz. İnsana yatırımdan daha büyük bir yatırım yoktur. Katma değerli üretim ve bu değeri üretecek mesleki eğitimi çok önemsiyoruz. Nitelikli iş gücü yetiştirme ve buna bağlı olarak sanayicilerimizin kalifiye iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla GSO MEM projemizi hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP MERKEZ OLACAK

Dijital dönüşümün önemine dikkat çeken Ünverdi, “Dönüşümün en önemli unsurlarından olan kadınların üretimde daha etkin rol üstlenmeleri için Türkiye’de bir ilk olarak Gaziantep Sanayi Odamız, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın finansman desteğiyle Gaziantep Kadın Girişimci Destek Merkezi’ni kurduk. Şuanda ilk başvurularını aldığımız bu merkezde kendi işini kuracak kadınlarımıza atölye, finansal desteklerden faydalanma, eğitim, kreş gibi her türlü imkanı sunuyoruz.  Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Hassa-Dörtyol Tünel projesi ile İskenderun limanına bağlıyoruz. Bu sayede İskenderun Limanına mesafemiz 107 kilometreye düşecek. Gaziantep uluslararası firmalar içerisinde Ortadoğu, Asya, Avrupa arasında önemli bir merkez haline gelecek” dedi.

GAZİANTEP ÖRNEK ŞEHİR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada kentten övgü ile bahsederek, “Gaziantep’te bir başarı hikayesi var. Buradan aldığım enerjiyi Anadolu'ya götürüyorum. Dünyanın her yerinde Gaziantep’in başarısını anlatıyorum. Gaziantep'in her yerde reklamını yapıyorum. Burada başkanlar, siyasiler, girişimciler çok başarılı. Gaziantep futbolda da başarılı, salondakiler olarak Gaziantep FK'ya SMS gönderiyoruz. Gaziantep deyince herkes tek yürek oluyor. Gaziantep Türkiye'ye her konuda örnek. Gaziantep son 35 yılda bölgenin yıldızı ve Ortadoğu’nun itici gücü konumunda yer alıyor. Sadece şehirler değil ülkeler de Gaziantep'i örnek almak için hikayenizi dinliyor. Son 10 yılda ihracat yüzde 65 artarken Gaziantep’inki yüzde 100 arttı.  10 sene önce Türkiye’nin en büyük bin sanayi kuruluşunda Gaziantep’ten 21 firma vardı, şimdi 2 mislinin üzerine çıktık 57 firma var. Sadece sanayide değil tarımda da Gaziantep marka oldu. Atılımın simgesi Gaziantep oldu. Gaziantep'te her şey marka. İnsanı, firması, başkanı siyasileri hepsi marka. Gaziantep dünya şehirleri ile yarışıyor. Bu sadece Gaziantep’e yakışır. Gaziantep Teknopark en hızlı büyüyen 2. Teknopark seçildi. Devlet nitelikli eleman yetiştirmek için liseleri bize verdi artık görev size düştü. Nitelikli eleman yetiştirmek için liselere sahip çıkacaksınız” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Gaziantep Valisi Davut Gül, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Özellikle Gaziantep’te bir başarı varsa Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere Sanayi Odamızın, Ticaret odamızın, İhracatçılar Birliğimizin, Ticaret Borsamızın, Esnaf Odalarımızın ve bunlara destek veren Adalet Bakanımız başta olmak üzere milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın başarısıdır. Organize Sanayi Bölgesinde bizim bir iddiamız var. Türkiye’de teşvikli bölgeleri ayrı tutarsak en ucuz elektiriği Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi kullanıyor. Türkiye’de en ucuz suyu Organize Sanayi Bölgemizde kullanıyoruz. Üreticilerimiz bu işi gönülden yapıyor.  Yapmamız gereken şey, sizlerin önünü açmak. Bireysel sıkıntılarınız, eşlerinizi ilgilendirir, mahkemede hakimi savcıyı ilgilendirir, şirketler devletin şirketi. Bu markalar hepimizin markası. Şirketlerin önünün açılması lazım. Sizlerin her zaman yanınızdayız” dedi.

İSO BİRİNCİ 500 ÖDÜL LİSTESİ

Gülsan Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.ş. Köksan Pet ve Plastik Ambalaj San. ve Tic. A.ş. Sanko Tekstil __letmeleri San. ve Tic. A.ş. Şölen Çikolata Gıda San. ve Tic. A.ş. Merinos Halı San. ve Tic. A.ş. Oba Makarnacılık San. ve Tic. A._ş Naksan Plastik ve Enerji San. ve Tic. A.ş. Melike Tekstil San. ve Tic. A.ş. Süper Film Ambalaj San. ve Tic. A.ş. Çimko Çimento ve Beton San. Tic. A.ş. Mutlu Makarnacılık San. ve Tic. A.ş. Selçuk _plik San. ve Tic. A.ş. _ireci Tekstil San. ve Tic. A.ş. Lidersan Sa_lık ve Gıda Ürünleri A.ş. Kartal Halı Tekstil San. ve Tic. A.ş. Be_ler Makarna Un _rmik Gıda San. ve Tic. A.ş. Kadoo_lu Ya_ San. ve Tic. A.ş. Sanko Enerji San. ve Tic. A.ş. Sayınlar Gıda Maddeleri San. ve Tic. A.ş. Biska Tekstil San. ve Tic. A.ş. Gürteks İplik San. ve Tic. A.ş.

İSO İKİNCİ 500 ÖDÜL LİSTESİ

Erdem Soft Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. Çelikaslan Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Zafer Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Nadir Yağ San. ve Tic. A.Ş. Ünal Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş. Yasin Kaplan Tekstil ve Halı San. Tic. A.Ş. Safyün Halı Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Canan Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Empera Halı San. ve Tic. A.Ş. Unat Yağ Gıda San. ve Tic. A.Ş. Ritaş Kimya ve Tekstil San. Tic. A.Ş. Roza Halı San. ve Tic. Ltd. Şti. Uğur Demir Halı San. ve Tic. Ltd. Şti. Bade Dokuma Tekstil Halı San. ve Tic. A.Ş. Kaplan Kardeşler Halı San. ve Tic. Ltd. Şti. Flament Tekstil San. ve Tic. A.Ş. M S T İş ve Tarım Makinaları San. ve Tic. A.Ş. Beşyem Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. A.Ş. Gür İplik San. ve Tic. A.Ş. Ender PVC ve Alüminyum Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş. Beşan Nişasta Gıda San. ve Tic. A.Ş. Akcanlar Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Hasırcı Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Bartın Çimento San. ve Tic. A.Ş. Has Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş. Sanko Rüzgar Enerjisi San. ve Tic. A.Ş. Teymur Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Işık Ahşap Profil Lojistik San. ve Tic. A.Ş. Torkut Oluklu Mukavva ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Pakten Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.