Hava Durumu

'Yok yılı' endişesi!

Yok yılının yaşandığı Antepfıstığında, hasat dönemi başlıyor. Ağustos ayında başlayacak olan Antepfıstığı hasadında, bu yıl rekolte oranının yüzde 40-50 oranında düşmesi ve fıstık fiyatlarının artması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2021 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2021 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
'Yok yılı' endişesi!

Gaziantep ve bölgenin en önemli tarımsal ürünlerinden olan Antepfıstığında, hasat dönemi Ağustos ayında başlayacak. Hasat dönemi öncesinde ise kuraklık ve yok yılı olması nedeniyle rekolte endişesi yaşanıyor. 2020 yılında 280 bin ton rekoltenin açıkladığı Antepfıstığında bu yıl ise yüzde 40-50 oranında rekolte kaybı yaşanması bekleniyor.

FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR...
Gaziantep'te tarımsal alanda halen sulu tarım uygulamalarına geçilememsi nedeniyle yaşanan 'yok yılı' sıkıntısı nedeniyle Antepfıstığı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. 2 yılda bir verim alınan Antepfıstığında 2020 yılında 280 bin ton rekolte elde edilmişti.

Ancak yok yılı olması nedeniyle bu yıl rekoltenin yüzde 40-50 oranında azalması bekleniyor. Bu durum ise üreticilerin kaygı yaşamasına neden oluyor. Rekoltenin az olması nedeniyle Antepfıstığı fiyatlarının yüksek olması bekleniyor. 

E.YILDIRIM
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.