Hava Durumu

“Yöresel sanatları yaşatmak için çalışıyoruz”

Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ve yöresel sanatları canlandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yöresel sanatları yaşatmak için çalışıyoruz”

El sanatları arasında yer alan Gaziantep'e özgü olan bakır işleme ve sedef kakmacılığın yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, bu meslekleri tanıtmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Gaziantep'in tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etmek için gelen yabancı turistlerin, el sanatlarına büyük ilgi gösterdiğini işaret eden Açık, "Özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen yabancı turistler, bakır işleme ve sedef kakma ürünler yapan maharetli ustalarımızı iş yaparken izlemeyi çok seviyor. Yabancı turistler, kendi ülkelerinde bu tür el sanatları yıllar önce yok olduğu için el sanatı ürünlerinin yanı sıra ustaların iş yapmasını da saatlerde zevkle izliyor.”

“TANITIM ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Oda olarak tanıtım çalışmalarına önem verdiklerini kaydeden Açık, “Oda olarak, yabancı turistlerin bu ilgisini bildiğimiz için odamıza geldiklerinde, imkanlarımız ölçüsünde tanıtım için elimizden geleni yapıyoruz. AB ülkelerinin yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Japonya ve Çin gibi ülkelerden de yabancı turistler geliyor. 2011 yılında, yüzlerce yerli ve yabancı turiste tanıtım yapma fırsatı bulduk.”

“YÖRESEL SANATLARI YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yöresel el sanatlarının yaşaması için tanıtımın çok önemli olduğuna işaret eden Açık, “Sanayi ve ticaret merkezi konumunda bulunan Gaziantep, son yıllarda tarihi ve kültürel mekanları ile de ön plana çıkmaya başladı. Kültür turizminde önemli bir merkez haline gelen Gaziantep, yöresel el sanatları ile de önemli bir kent. Çok hızlı bir sanayileşme süreci yaşayan kentte, biz de yöresel el sanatlarını yaşatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. El sanatlarımız turizm ile yaşıyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken el sanatları, kültür turizminin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra, binlerce insana iş imkanı sağlaması bakımından da önemli. Bunun bilincinde olan maharetli ustalarımız, mesleklerini yaşatmak için turizme yönelik üretime ağırlık veriyor. Yani bir anlamda bu meslekleri merak eden yerli ve yabancı turistler, ülkelerine gederken de el sanatı ürünlerini satın alarak, ülkelerine gidiyor. Bu da, el sanatlarının yaşaması için imkan sağlamış oluyor” şeklinde konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.