Hava Durumu

"Zamlar nereye kadar devam edecek?"

Ülke genelinde hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Döviz krizi ve pandemi dönemi ile birlikte iyiden iyiye kabaran faturalar, artan gıda fiyatları, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar sonrası, vatandaş isyan etme noktasına geldi. Her gün yeni bir zamla güne başlayan Gaziantepli vatandaşlar da, "Zamlar nereye kadar devam edecek?" diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2021 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2021 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Zamlar nereye kadar devam edecek?"

Döviz krizi ve pandemi dönemi ile birlikte ülke genelinde hayat pahalılığı arttı. Geçim derdinin arttığı ülke genelinde, temel tüketim maddeleri başta olmak üzere tüm ürün ve hizmetlere yüzde 100'leri aşan oranlarda zam geldi. Zamların yanı sıra artan kiralar, kabaran faturalar, enflasyon ile birlikte vatandaşın geliri ve alım gücü düştü.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

2 bin 830 TL'lik asgari ücret, 4 bin TL'lik memur maaşı ile ailelerini geçindirmeye çalışan milyonlarca vatandaş, kredi ve kredi kartı borçları ile hayatlarını idame ettirmeye gayret ediyor. Yaşam koşullarının giderek güçleştiği şu günlerde, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büktü. 

VATANDAŞ, PETROL İSTASYONLARINA AKIN ETTİ

16 Ekim tarihinde gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 37 kuruş, motorine 41 kuruş zam geldi. Benzindeki artışın 14 kuruşluk kısmı pompaya yansıyacak. Fiyat artışının ardından benzinin litresi 8 lira 20 kuruşa motorinin litresi ise 7 lira 92 kuruşa yükseldi. akaryakıt zammı ile birlikte pek çok esnaf grubunun yanı sıra vatandaşlarda duruma isyan etti. Zam haberini alan vatandaşlar petrol istasyonlarına akın etti. Öte yandan bu gece yarısından akaryakıt fiyatlarına yeniden zam gelmesi bekleniyor.

KARA KIŞ KAPIDA...

Zamlar yalnızca akaryakıt fiyatları ile sınırlı kalmadı. Artan doğalgaz ve elektrik faturaları da vatandaşın kabusu oldu. Kış aylarının da yaklaşması ile elektrik ve doğalgaz kullanımının artacağını kaydeden vatandaşlar, 'kara kış kapıda' yorumunda bulundular.  Diğer yandan 2021 yılında elektriğe yüzde 21,90, doğalgaza ise yüzde 18 oranında zam geldi. Döviz krizi ve dış ülkelerden kaynaklı sorunlar nedeniyle kömürün tonunun 3 bin TL dolaylarına yükseldiği öğrenildi.

PAHALILIK VATANDAŞI YORDU

Tüm bunların yanında çarşı-pazarda vatandaşın karşısına çıkan fiyatlar da hayat pahalılığını gözler önüne seriyor. Geçtğimiz yıllarda 100 TL ile bir pazar aracı rahatlıkla doldurulabilirken, bugün 200 TL'den fazla harcama yapılarak doldurulabiliyor. Gaziantepli vatandaşlar, kentte her gün daha da büyüyen pahalılık ile ilgili çözüm bekliyor.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.