Hava Durumu

İkinci eli ÖTV vurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadi ile gündeme gelen ÖTV indirimi beklentisi, ikinci el araç piyasasında talebi düşürdü. İkinci el araç piyasasında satışların neredeyse yarı yarıya düştüğünü belirten galericiler, müşterilerin sıfır araçlarda uygulanacak ÖTV indirimi söylentisi dolayısıyla araç almaya ertelediğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İkinci eli ÖTV vurdu

Yaz aylarında hareketlilik yaşayan ikinci el araç piyasasını Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi söylentileri vurdu.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadi sonrası ikinci el piyasasında durgunluk yaşıyor. Sıfır araçlarda ÖTV indirimi söylentileri araçlara talebi düşürdü. ÖTV'nin düşeceğini düşünen sürücüler araç satın almıyor. Bu beklenti sonrası satışlarda ciddi düşüş yaşadıklarını belirten oto galericiler, aylık ortalama 15-20 araç satarlarken şimdi ise 7-7 araç sattıklarını söylediler.

“BELİRSİZLİK SONA ERMELİ”

İkinci el piyasasında durgunluğun bitmesi için belirsizliğin sona ermesi gerektiğini belirten oto galericiler, “ Önemli olan, ne yapılacaksa, bir an önce yapılması. Belirsizlik bizi daha çok etkiliyor. ÖTV indirimi yapılırsa, vatandaş bir süre sıfır araca yönelecek. Ancak daha sonra araç firmaları, talep nedeniyle fiyatları yükseltecekler. Vatandaş da uygun araç arayışında yine ikinci ele yönelecektir. Yeter ki bir an önce piyasadaki belirsizlik bir an önce sona ersin.” Şeklinde görüşlerini dile getiriyor.

(M.TÜRKMEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.