Hava Durumu

Kayıp-kaçak önlenecek…

Su fakiri olan Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesi kayıp-kaçak oranını azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. Pazartesi günü gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı Birleşim Toplantısında bir sunum yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’e ulaştırılan içme suyunun kent sınırları dışından temin edildiğini, suyun kente ulaşımı sırasında kayıp-kaçaklar yaşandığını bu oranı yüzde 15’e çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2022 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2022 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kayıp-kaçak önlenecek…

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden olan Gaziantep’te su sıkıntısı en büyük sorunlardan biri olarak karşımızda. Su fakiri olan ve sınırları içerisinde içme suyu kaynakları bulunmayan Gaziantep’e, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta bulunan tesislerden içme suyu temin ediliyor. İçme suyu temini sırasında yaşanan sıkıntıların başında gelen kayıp-kaçak oranı, en büyük sorunlardan biri olarak karşımıza çıkarken, Büyükşehir Belediyesi bu kayıpları en aza indirgemek için çalışma başlattı.

KAYIP-KAÇAK ORANI YÜZDE 29

Pazartesi günü gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı Birleşim Toplantısında bir sunum yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, suda kayıp-kaçak oranını yüzde 15’e indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Şahin, “Kent olarak su fakiriyiz. Sınırlarımız dışından sağlanan içme suyunda, en büyük sorunlardan bir tanesi de kayıp-kaçak oranı idi. Bu 2000’li yıllarda bu oranı yüzde 80 iken, 2014 yılında bu oran yüzde 49’a geriledi. Bugün ise yüzde 29 seviyesinde. Su temininde kayıp –kaçak konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz kayıp-kaçak oranını yüzde 15 seviyesine indirmek” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.