Hava Durumu

Baklava artık dilimle…

Ülke ekonomisi gün geçtikçe daha kötü bir hal alırken vatandaşta üretici de ne yapacağını şaşırdı. Baklavanın başkenti olan Gaziantep’te baklava artık dilimle satılmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2022 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2022 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Baklava artık dilimle…

Gaziantep’te bir vatandaş dilim baklava satışını sosyal medyadan duyurarak gündeme getirdi. Gaziantepli vatandaşın çocuğuna baklavayı dilim halinde alması artan fiyatlara tepkilerin büyümesine sebep oldu.

Gaziantep’in yeşil altını olarak bilinen kavrulmuş Antep Fıstığının fiyatı 220 TL’yi buldu. Baklavalık fıstık ise 440 TL’den satılıyor.  Tepsi bedelleri hariç, 2 kiloluk baklava tepsisinin fiyatı 440, 3 kilogramlık baklava tepsinin fiyatının 660 TL’den satışa sunulması vatandaşı baklavayı dilim ile almaya zorladı.

Dilim baklava alan vatandaş, “Oğlumun canı tatlı istedi bizlerden tatlıyı da ayda yılda bir ister. Bir porsiyon istedik. 45 TL tuttu. Baklavası ile ünlü, ünlü olduğu kadar da pahalı olan gazi şehrimizde bir dilim baklava maalesef 9 TL. Küçücük kare bir baklavadan bahsediyorum” şeklinde tepki gösterdi.

FISTIKÇILAR VE BAKLAVACILAR ARASINDA GERİLİM ARTMIŞTI

Baklavacılar ile Fıstıkçılar arasında yaşanan gerilim giderek tırmanırken, İstanbul’daki baklavacıların şikâyetiyle GATEM Fıstıkçılar Sitesi’nde Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından denetim yapılmıştı.

Baklavacıların daha önce Hazine ve Maliye Bakanı ile yaptıkları görüşmeye dikkat çeken Fıstıkçılar, denetimlerin manidar olduğunu ifade etmişlerdi.

FISTIKÇILAR İLE BAKLAVACILAR KARŞI KARŞIYA KALDI

Antep Fıstığı bahane edilerek Baklava fiyatlarına yapılan zammın ardından Fıstıkçılar ile Baklavacılar karşı karşıya geldi. Baklavacılar, Fıstıkçıları stokçuluk ile suçlarken, Fıstıkçılar ise Baklavacıları, fıstığı bahane ederek sürekli zam yaptıklarını söylemişti.

Fıstıkçılar ile Baklavacılar arasındaki gerilim devam ederken, GATEM Fıstıkçılar Sitesi’nde Maliye tarafından denetim yapılmıştı.

FİYATLARA TEPKİ BÜYÜYOR

Dilim baklavanın vatandaş tarafından duyulmasının ardından fiyatlar Gaziantep’in meşhur nohut dürümüne de dikkat çekildi vatandaşlar, “Bu durumu maalesef sadece Baklava üzerinden değil de şehre ait olan herhangi bir lezzet üzerinden de örnek gösterebiliriz. Antep in Gastronomi şehri diye diye reklam edip, Antep de üretilen şeylere bizleri mahrum bıraktılar. Nohut dürümü ne kadar şu anda?” diye yakındı.

Gaziantepli vatandaşlardan birisi “Önceleri ucuz diye nohut dürümü, ayran içerdik. Üstüne de Şam tatlı yerdik. En ucuz dürüm bile şu anda 14-15 TL. Ayran ile bu fiyat 20 TL, sam tatlısı 1 dilim 5 TL etti mi 25 TL. Kim her öğle arasında en ucuz nohut dürümü yiyebiliyor?” diyerek tepki gösterdi. 

C. BOZKURT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.