Hava Durumu

Esnafın bayram hazırlığı çöp oldu!

“Son Dakika Alınan Karar Yüzünden Esnafın Elindeki Mallar Patladı!” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “AKP hükümeti esnafı batırmak için elinden geleni yapıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2021 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafın bayram hazırlığı çöp oldu!

 

Ramazan Bayramı için esnafın çoktan hazırlığını tamamlayarak dükkânlarını ve depolarını yeni ürünlerle doldurduğunu belirten Yılmazkaya, Son dakika tam kapanma kararı alan AKP hükümetinin zincir marketleri düşündüğünü ama küçük esnafı hiç düşünmediğini belirtti.

Hükümetin Plansızlığının Faturasını Yine Esnaf Ödüyor!

Geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısında alınan kararlar sonrası, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiği açıklanmıştı.

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Aylardır kapalı olan ve zor günler geçiren esnaf borçla, harçla kıyafet, çanta, ayakkabı gibi ürünler alarak bayrama hazırlığı için depolarını doldurdu. Esnaf tamda bayram satışlarıyla biraz nefes alacaktı ki yine hükümet esnafı düşünmeden, plansız-programsız bir şekilde kimseye danışmadan son dakika aldığı kararla harekete geçti. Tam kapanmayı son dakika ilan ederek on binlerce esnafın milyarlarca liralık hazırlığını boşa çıkardı.

Madem böyle bir karar alınacaktı neden son dakikaya bırakılarak esnafın haftalar önce borçla-harçla ürün alarak ve ya yeni sipariş vererek milyarlarca liralık bayrama hazırlığı yapması beklendi?” dedi. 

Mallar Ellerinde Patladı!

Yılmazkaya, “Bayramlık alışverişi için tüm hazırlıkların yapıldığı, tezgâhların, mağazaların, dükkânların bayram alışverişi için hazırlandığı bir dönemde Hükümetin yanlış politikaları yüzünden birçok esnafımız maalesef batacak! Ve bunun sorumlusu da plansız bir şekilde adım atan AKP Hükümetidir!” ifadelerin kullandı.

Sadece Gaziantep’te binlerce pasaj esnafı olduğu vurgulayan Yılmazkaya, “Bunları kimse düşünmüyor! Esnafımızın zaten bir sürü birikmiş borcu var. Birde bayram için borçla alınan yeni ürünler ellerinde, depolarda kaldı. Pasaj esnafından tutunda cadde, sokak ve mahalle esnafına kadar birçok dükkân, mağaza bayram alışverişi için günlerdir hazırlık yaptı.

Esnaf en iyi parayı bayramda kazanıyor ama bu bayramda yasaklardan dolayı satışları hiç olmayacak. Depolarda satılmak için bekleyen birçok ürün çöp olacak.

Esnafımızın en çok iş yaptığı bu bayram döneminde, borçlanarak aldığı tüm ürünler vitrinlerde, raflarda ve depolarda kaldı. Yani esnafın tabiriyle mallar ellerinde patladı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.