Hava Durumu

İnşaat sektörü, zor günler geçiriyor

İnşaat sektöründeki sıkıntı devam ederken, sektöre malzeme ve hizmet desteği veren bir çok esnaf da aynı sıkıntıyı yaşıyor. İnşaatlara boya, elektrik, inşaat malzemesi gibi konularda hizmet veren esnaf, inşaatların durması ile birlikte ciddi sıkıntı içerisinde. Durgunluğun böyle devam etmesi halinde birçok esnaf, kepenkleri indirme zamanının geldiğini düşünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İnşaat sektörü, zor günler geçiriyor

İnşaat sektöründe büyük bir durgunluğun yaşandığına dikkat çeken sektör esnafı, " İnşaat maliyetlerindeki yükselişin temelinde birçok faktör yatıyor. Birincisi doğrudan kur etkisi. Kur yükseldikçe ithal girdilerin fiyatları maliyetleri doğrudan artırıyor. İkincisi, enflasyon. Kredi genişlemesi ve üzerine eklenen yüksek kur, dolaylı olarak maliyetleri daha da yükseltti. Demirden tutun çimentoya kadar hepsi 2 katına çıktı. İnşaat sektörü hemen hemen durma noktasında. Şu an bu pahalılığın ne zaman son bulacağının önünü göremiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

KÜÇÜK ESNAF BİTTİ

Gaziantep’te müteahhitlere malzeme ve hizmet desteği veren esnafın sıkıntıyı daha derinden hissettiğini belirten sektör temsilcileri, “ Boyacılar, inşaat malzemecileri, elektrikçiler iş yapamaz duruma geldi. Eskiden müteahhitlerle bir binanın bütün işleri için anlaşma yapılırdı. Müteahhit zaman zaman işlerin karşılığında bir daire verirdi. Şimdi daire karşılığında iş yapmak cesaret istiyor.  Esnaf alacaklarını tahsil etme konusunda da sıkıntı yaşıyor. Bu şartlarda devam ederse esnaf, birer birer kepenk kapatır.” şeklinde konuştular.

Ö.ZOR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.