Hava Durumu

“Kar yağmadı, botlar elde kaldı”

Bu yıl kar yağmaması nedeniyle botların satılmadığını ve elde kaldığını belirten Ayakkabıcılar Odası Başkanı Emin İnce, “Sıkıntılarımızdan birisi de ithalat. Geçen ay ayakkabı ithalatı yüzde 57 oranında arttı. Bu konuda önlem alınmasını istiyoruz.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2023 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Kar yağmadı, botlar elde kaldı”

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin fiyatları sabit tutma çağrısına ayakkabıcıların olumlu cevap verdiğini belirten Ayakkabıcılar Odası Başkanı Emin İnce, “ Ayakkabıcılar olarak, fiyatlarımızı sabit tuttuk. Hükümet ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Şu an bizim sıkıntılarımızdan bir tanesi ithal ayakkabı. İthalat, geçen ay itibari ile yüzde 57 arttı. Bu da bizim dengemizi bozdu. O yüzden biz şu an ithal ayakkabıların iç piyasaya girmesini önlenmesi noktasında bir koruma istiyoruz hükümetimizden.”dedi.
Ayakkabı sektörünün ülkeye ciddi bir ihracat geliri getirdiğini belirten İnce, “ Ayakkabı sektöründe ciddi rakipler var. Bunların arasında Çin, Endonezya, İtalya, Meksika, Tayland, Güney Kore gibi ülkelerle rekabet ediyoruz. Bunlar zor rakipler. Buna rağmen, geçen sene üretimimizi de ihracatımızı da arttırdık. Pandemi sürecinden bu yana üç yıldır sürekli rekor üzerine rekor kırıyoruz 
Türkiye’nin en büyük ikinci ayakkabı üreticisi şehriyiz. İstanbul’dan sonra ikinci sıradayız. Gaziantep’te 1600 tane ayakkabı imalatçısı, yaklaşık 1500 ayakkabı mağazası, 3 binden fazla işletme, 400 tane terlikçi, 80 – 100 bine yakın çalışan var. Bunları ele aldığın zaman geniş çerçevede baktığın zaman yarattığımız katma değer küçük gibi gözükse de istihdam açısından çok yoğun bir sektörüz.” şeklinde konuştu.
BOTLAR ELDE KALDI
Kar yağmamasının ayakkabıcıları da etkilediğini dile getiren İnce, “ Bu sene kışlık botlar indirime girdi. Kar yağmadığı için satış yok. Elde kalan kışlık ayakkabılar şuanda perakende de 3 al 2 öde kampanyasıyla eritilmeye çalışılıyor. 
Uzun süredir sektör sıkıntı yaşıyordu. Ama pandeminin ardından sektör güzel günler elde etti, güzel kazançlar elde etmeye başladı. Biz müşteri kaybetmek istemiyoruz, pazar kaybetmek istemiyoruz. O nedenle ayakkabı ithalatında kurun 25 liranın üzerinde bir TL karşılığından hesaplanmasını istiyoruz”dedi. 
(Ö.ZOR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.