Hava Durumu

Klimalar, fiyatlarıyla terletiyor

Kavurucu sıcakların yaşandığı bu günlerde, serinlemek için kullanılan klimalar, hem fiyatları ile hem elektrik maliyetleri ile kullananları, sıcaklar kadar terletiyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Klimalar, fiyatlarıyla terletiyor

Gaziantep’te 40 dereceyi aşan sıcaklık vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Bunaltan sıcaklıklara karşı serinlemek isteyen vatandaşlar da klima satıcılarının yolunu tutuyor. Klima fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar elektrik kullanım ücretlerine sürekli gelen zamlar nedeniyle iki kere düşünüyor.

KLİMA SATIŞLARI DÜŞTÜ

Klima çeşitleri, kapasite ve kullanım açısından farklılık gösterse de fiyatlar geçen seneye göre belirgin oranda artmış durumda. Fiyatı 12 bin lirayı bulan klimalar karşısında müşteriler hem ekonomik hem de elektrikten tasarruf sağlayan yer klimalarına yönelmiş durumda. Klima satıcıları da artan maliyetler ve vatandaşın talebinin azalmasından şikayetçi.

Gazetemize konuşan klima satışı yapan esnaf “Müşteriler, klima fiyatlarını yüksek bulunca alternatif olarak yer klimalarına yöneliyor. Yer klimaları daha ekonomik. 18’lik klima 9 bin ila 12 bin lira arasında değişiyor. Yer kliması ise bin 500 ila 2 bin lira arasında. Büyüklüğüne, küçüklüğüne ve modeline göre değişiyor. Yer kliması normal bir klimanın yerini tabii ki tutmuyor. Ama vatandaşlar klima fiyatlarını görünce, bunlara yöneliyor.” dedi.

FİYAT SORAN ÇOK, ALAN YOK

Sıcakların ardından klima talebinin arttığını belirten esnaf, ’“Sıcaklıklar aniden bastırdı. Biz de klima satışlarını tam hızlandırıyoruz derken, fiyatlar yükseliyor. Hava sıcak ama iş yapamıyoruz. Talep yine yüksek ama gelen fiyatları görünce tekrar gidiyorlar. Fiyat soran çok, ama alım yapan yok.” ifadelerini kullandı.

C.BOZKURT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.