Hava Durumu

KÖMÜR DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Kömür fiyatlarındaki aşırı yükselişin ardından, ürün sahteciliği kömürde de ortaya çıktı. İthal markalara ait kömür torbalarını yaptıran dolandırıcıların, içerisine koydukları yerli ve kalitesiz kömürleri ithal diye piyasada sattığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2022 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2022 22:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
KÖMÜR DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Mahrukatçılar Odası kış ayları için kömür fiyatlarını açıklarken, vatandaşları kalitesiz ürünlere ve kömür dolandırıcılığına karşı da uyardı. Kömürde fiyatlarındaki fahiş artış sonrası fırsatçıların ortaya çıktığını belirten Mahrukatçılar Odası Erdal Demir, vatandaşları bu konuda uyardı.

KALİTESİZ KÖMÜRÜ İTHAL DİYE SATIYORLAR

Fiyatların aşırı yükselmesi sonrası vatandaşların uygun fiyatlı ürün aramasını bazı dolandırıcıların fırsata çevirdiğini ileri süren Mahrukatçılar Odası Erdal Demir, “ Bu yıl için 1. Sınıf ithal kömürün tonunu 6 bin 200 TL olarak açıkladık. Yerli kömürün 1. Kalite fiyatı ise 4 bin 200 TL.

Fiyatlarda geçen yıla göre ciddi bir artış var. Vatandaşlar, bu fiyatların altından kalkmak için uygun fiyatlı ürün arayışına giriyorlar. İşte bu noktada kömür dolandırıcıları devreye giriyor.

Piyasa ithal markalara ait çuvalları yaptıran dolandırıcılar, bu torbalara kalitesi kömürleri doldurarak, ithal ürün olarak satıyorlar. Örneğin 4 bin 200 TL’ye satılan yerli kömürü, ithal marka çuvalına koyarak 5 bin TL’den satışa çıkarıyorlar. Vatandaş 5 bin TL’ye uygun fiyatlı ithal ürün aldığını sanıyor. Halbuki 4 bin 200 TL’lik yerli ürünü 5 bin TL’ye almış oluyorlar. Vatandaşlarımız bu konuda çok dikkatli olmalı” şeklinde konuştu.

KÖMÜRDEKİ FARKI BAKARAK ANLAYAMAZSINIZ

Vatandaşların kömürü dışarıdan bakarak, yerli mi, ithal mi olduğunu anlayamayacağını belirten Demir, “ Vatandaşlarımız öncelikle bu dolandırıcılığa karşı, odamızdan alınmış katı yakıt belgesine sahip satıcılardan kömürünü almalı. Ayrıca aldıkları kömürden şüpheleniyorlarsa, odamızın ihbar hatlarını arayıp, şikayetlerini bildirebilirler. Biz arayan vatandaşlarımıza gidip, kömürlerini tahlil ediyoruz ve kalitesini ortaya koyuyoruz. Vatandaşımızın torbadaki kömüre bakarak kaliteli mi, kalitesiz mi olduğunu anlaması çok zor. Ama biz bu konuda vatandaşımıza hizmete hazırız.”şeklinde konuştu.

(M.TÜRKMEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.