Hava Durumu

Lise öğrencilerine 500 lira destek

Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelindeki 23 mesleki ve teknik liseye kayıt yaptıracak 10 bine yakın öğrenciye milyonlarca liralık eğitim desteğini nakdi olarak verecek. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilecek protokol kapsamında öğrencilere 8 aylık dönem boyunca 500’er liralık aylık desteklerle toplamda 4 Bin TL değerinde nakdi kırtasiye malzemesi desteği verecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Lise öğrencilerine 500 lira destek

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) düzenlenen programa; Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Metin Kılıçparlar, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, öğrenciler, aileleri, idareciler ve öğretmenler katıldılar.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde Şehitkamil’de bulunan mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran 9. sınıf öğrencilerine yönelik kırtasiye malzemesi desteğiyle ilgili protokol imzalandı.

Protokol kapsamında Şehitkamil Belediyesi tarafından 9. sınıf öğrencilerine 2022-2023 eğitim-öğretim yılının 1. döneminde bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin TL, 2. döneminde bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin TL, toplam 4 bin TL değerinde kırtasiye malzemesi desteği nakdi olarak yapılacak. Protokol kapsamında ayrıca Şehitkamil Belediyesi tarafından mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören tüm öğrencilerin; eğitim, bilim, sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlara katılım oranının artmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

RIDVAN BAŞKANIMIZ NE YAPARSA HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPAR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Rıdvan Başkanımız ne yaparsa her zaman en iyisini yapar. Çok iyi inceleme yapar, araştırma yapar. Çıkardığı iş, her zaman birinci sınıf iştir. Bu mekanda olduğu gibi her zaman kaliteli iş ortaya koyar. Allah, Başkanımızdan razı olsun, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Onun için gerçekten çok şanslıyız, kendisinden ve ekibinden bir kez daha Allah razı olsun. Sizlerden de özellikle tek istirhamım, ne olmak istiyorsanız en iyisi olun. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin emrinizdeyiz, ne istiyorsanız imkanlarımız dahilinde sizlerin hizmetinizdeyiz, hepinizi çok seviyoruz. Yeni eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.”

HER ZAMAN EMRİNİZDE, HİZMETİNİZDEYİZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Mesleki ve teknik liseleri cazip hale getirebilmek adına Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız istişare neticesinde mesleki ve teknik liseleri tercih eden kardeşlerimize ekonomik bir destek vermek istedik. Bunu çok önemsiyoruz. Gaziantep; üreten, ihracat, ticaret yapan bir şehir. Şehrimizin, nitelikli yetişmiş kişilere ihtiyacı var. Bu konuda ihtiyaç duyulan kişiler de mesleki ve teknik liselerde yetişecek. Bizim nitelikli mühendislere ihtiyacımız var. Şimdiden hedeflerinizi yüksek belirlemenizi istiyorum. Bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik noktasında çok büyük ihtiyacımız var. Ailelerimize, göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz Davut Gül’e, Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Her zaman emrinizde, hizmetinizdeyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.