Hava Durumu

Oda seçimlerinde siyasi gerginlik tırmanıyor!

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliğine (GESOB) bağlı 70 meslek odasında seçim heyecanı yaşanıyor. 26 Ocak tarihinde yapılacak olan Oto Makine ve Sanatkarları Odası Seçimleri öncesi Milliyetçi Hareket Partisi Şahinbey İlçe Başkanı İlker Kızıklı’nın açıklamaları ile başlayan gerginlik tırmanıyor. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Kızıklı, KÜSGET Sanayi Sitesi ve Oto Makine ve Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş’i üyeleri KOSGEB destekleri konusunda bilgilendirmemekle suçladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Oda seçimlerinde siyasi gerginlik tırmanıyor!

GESOB’a bağlı Oto Makine ve Sanatkarları Odası’nda 26 Ocak tarihinde yapılacak olan olağan genel kurul öncesi başlayan gergin hava sürüyor. MHP Şahinbey İlçe Başkanı İlker Kızıklı, Oto Makine ve Sanatkarları Odası Seçimlerine ilişkin yaptığı açıklama esnafta büyük yankı uyandırmış, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, yaptığı açıklama ile oda seçimlerine siyasi müdahalelerin kabul edilemeyeceğini sert bir açıklama ile gündeme taşımıştı.

KIZIKLI, KÜSBEOĞLU’NA YANIT VERDİ

Küsbeoğlu’nun açıklamalarına yanıt veren MHP Şahinbey İlçe Başkanı İlker Kızıklı, “Siyasetin her yerinde oldular, siyasi kimlikleri ile makama geldiler, şimdi çıkmışlar siyaset bu işe karışmasın diyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hakkında her türlü karalama propagandasının içinde olacaksınız, esnafın sorunları ile ilgilenmeyip, bu kadar senedir esnafa hiçbir faydanız dokunmayacak, karşınıza bir rakip çıktığında ancak esnaf aklınıza gelecek. Bana da karışma diyeceksiniz. Mağdur edebiyatı size kazandırmaz. ayinesin iştir kişinin lafa bakılmaz.”

BAŞKAN ÜYELERİ NEDEN BİLGİLENDİRMİYOR?

Oda seçimlerindeki tartışmalı sürecin sona erdiği düşünülürken, tartışma yeni bir boyut kazandı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Kızıklı, KÜSGET Sanayi Sitesi ve Oto Makine ve Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş’i üyeleri KOSGEB destekleri konusunda bilgilendirmemekle suçladı.

Kızıklı, “Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Valimiz, Bürokratlarımız ve TOBB üyesi birçok kuruluş, KOSGEB’in mikro ve küçük işletmeler için sağladığı desteklerin, esnaf tarafından kullanılması ve işletmelerin haberdar olması için canla başla emek sarf ederken,  hem Oto Makine Sanatkarları Odası hem de KÜSGET Sanayi Kooperatifi başkanı olarak üyelerini bilgilendirip, destekten faydalanarak ülke ve şehrin ekonomisine katkı sağlamalarını teşvik etmemen çok manidar ve düşündürücü. Ya işletmelerin desteklerden faydalanarak gelişip büyümesi, istihdam sağlayarak ekonomiye destek olması, taşıdığın ideolojiye ters geliyor. Ya da pandemi dolayısıyla ekonomik sıkıntı çeken işletme sahiplerinin Cumhur İttifakına muhalefet etmeleri gayreti içerisindesin” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.