Hava Durumu

Olaysız günümüz geçmiyor

Gaziantep’in kontrolsüz bir şekilde artan nüfusu vatandaşın kentte yaşam mücadelesini de zorlaştırıyor. Şehirde asayiş olaylarında yaşanan artış gibi, yangın ve iş kazaları da ciddi bir oranda artış gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2022 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2022 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Olaysız günümüz geçmiyor

Gaziantep son dönemde asayiş, yangın haberleri ile sarsılıyor. Her geçen gün bir yenisi eklenen zamlar, artan hayat pahalılığı ve enflasyon, işsizlik gibi geçim derdini yüklenen vatandaşlar Gaziantep’te ardı arkası kesilmeden yaşanan olaylar nedeniyle huzursuz. Yaşanması zor bir kent halini alan Gaziantep, her gün farklı bir olayla sarsılıyor.

Gaziantep’te son günlerde meydana gelen fabrika, arazi, konut yangınları vatandaşları tedirgin ederken ‘Gaziantep yanıyor! sesleri yükseliyor.

İşte, son günlerde yaşanan patlama ve yangın vakaları…

KARATAŞ'TA KORKUTAN YANGIN

Önceki akşam Gaziantep'te 5 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Yangın, saat 19.30 sıralarında Şahinbey ilçesi Bülbülzade Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir apartmanın çatı katında meydana geldi. Apartmanın çatısından yükselen alevleri ve dumanı gören bina sakinleri panik yaşadı. Çevredeki vatandaşların olayı bildirmesi üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ise çevrede güvenliği aldı. Rüzgâr nedeniyle yangını kontrol altına almakta zorlanan ekipler, binadaki vatandaşları tahliye etti. Yangın çevreye sirayet etmeden 1,5 saatte kontrol altına alınırken söndürme çalışması sürüyor.

TERLİK FABRİKASINDA KORKUTAN YANGIN

Geçen hafta Gaziantep'te terlik fabrikasının çatı katında çıkan ve çok kısa sürede büyüyen yangın büyük korku ve paniğe neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla söndürülürken, yaralananın olmadığı olayın çalışanların izinli olduğu pazar gününe denk gelmesinin faciayı önlediği ortaya çıktı.

Yangın, sabah saat 5.30 sıralarında Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesi Nizip Caddesi üzerinde bulunan bir terlik fabrikasının çatı katındaki üretim ve depo alanında çıktı. Bilinmeyen bir nedenle çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın, çatı katının tamamına yayılırken gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. Yangına, 21 araç ve 30 personelle müdahale edildi, izin günü faciayı önledi

BOŞ ARAZİDE ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

Gaziantep’te çöp ve hurda birikintileriyle kaplı boş arazide çıkan yangın korkuttu. Şiddetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

Yangın, merkez Şehitkâmil ilçesine bağlı Beykent Mahallesi’nde Orta Doğu Fuar Merkezi (OFM) kavşağı mevkiinde boş bir arazide saat 22.00 sıralarında çıktı. Edinilen bilgilere göre, üzeri çöp ve hurda birikintileriyle kaplı arazide henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Arazi üzerindeki çöpler birden tutuşmaya başlarken çıkan alevler şiddetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Arazinin tamamını kaplayan yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

FABRİKANIN BUHAR KAZANI PATLADI: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI

Yine geçen hafta Gaziantep’te bir halı fabrikasının boya kısmındaki buhar kazanında patlama meydana geldi. Büyük paniğe neden olan patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken patlamada ağır yaralanan yabancı uyruklu işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ağır yaralanan diğer işçinin ise tedavisi sürüyor.

Patlama sonucunda fabrikanın arka kısmındaki duvarın bir kısmı yıkılırken buhar kazanının parçaları çevreye saçıldı. Fabrikada ve çevrede büyük paniğe neden olan patlamada buhar kazanından kopan parçalar fabrikanın arka kısmındaki caddeye düştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamada ağır yaralanan Ahmet Marai ile Semih Musso 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Şehitkâmil Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Semih Musso doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

FABRİKA YANGINI 4 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Gaziantep'te tekstil ürünlerinin bulunduğu geri dönüşüm fabrikasında bilinmeyen nedenle çıkan yangın yaklaşık 4 saatlik müdahale sonrası kontrol altına alındı.

Olay yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi yangına müdahale etti. Toplam 20 araç ve 50 personelle müdahale edilen yangın, 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

HALI FABRİKASINDA KORKUTAN YANGIN

Gaziantep'te bir halı fabrikasında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Gaziantep 3. Organize Sanayi bölgesinde bulunan bir halı fabrikasında akşam saatlerinde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye gönderilirken, bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

OTO SANAYİ SİTESİNDE OKSİJEN TÜPÜ PATLADI: 2 AĞIR YARALI

Gaziantep’te oto sanayi sitesinde kaynak yapıldığı esnada patlayan oksijen tüpü korku dolu anlara neden oldu. Patlamanın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler iki işçiyi ağır yaralarken, kaynak yapılan kamyonu küle çevirdi.

Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki oto sanayi sitesinde sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre sanayi sitesinde iş yeri sahibi A.G. ile işçisi Muhammed Ş. 13 DD 277 plakalı kamyondaki arızayı gidermek için kaynak yaparken henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı oksijen tüpü patladı. Patlamayla birlikte çıkan alevler A.G. ile işçisi Muhammed Ş.’yi sardı. Çevredeki esnafların yardımıyla alevlerin arasından çıkarılan iki kişi ağır yaralandı.

TADİLAT SIRASINDA ÇATI ALEV ALDI

Gaziantep'te bir binanın çatısında tadilat yapıldığı esnada çıkan ve kısa sürede çatının tamamını saran yangın büyük korku ve paniğe neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, yangın sırasında evlerini terk eden bina sakinleri büyük korku yaşadı.

C. BOZKURT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.