Hava Durumu

OSB, S.O.S veriyor...

Haziran ayında ithalatın ihracat rakamlarını yakaladığı Gaziantep'te Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimde tehlike çanları çalıyor. Gaziantep OSB'de özellikle halı sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandığı ve önümüzdeki aylarda kapanma ve işten çıkarmaların artacağı iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
OSB, S.O.S veriyor...

Gaziantep OSB’de piyasalarda yaşanan sıkıntı derinden hissedilmeye başlandı. Fabrikalar, taleplerdeki gerileme nedeniyle, kapasiteleri düşürürken, diğer taraftan da artan maliyetlerle baş etmeye çalışıyor. Özellikle Avrupa ülkelerindeki sıkıntının, Gaziantepli sanayicileri ciddi anlamda sarstığı iddia ediliyor.

HALICILAR ÇÖZÜM ARIYOR

OSB’de özellikle halıcıların ciddi sıkıntı içerisinde olduğu öğrenilirken, halıcıların yeni talepler oluşturmak için çalışma içerisinde olduğu söyleniyor.

Halı sektöründe özellikle Avrupa ülkelerinde satışların durması ve Mısır'ın devreye girmesi ile talebin neredeyse durduğunu belirten sektör temsilcileri, " Halıcılar ciddi bir krizin eşiğinde. Tezgahlar birer birer durduruluyor. Şu anda son siparişler üretiliyor. Yeni gelen sipariş yok. Bu gidişle bir ay sonra işten çıkarmalar ve kapanmalar yoğunlaşır" yorumunu yapıyor

İŞTEN ÇIKARMA VE KAPANMALAR YAŞANABİLİR

Piyasalarda yaşanan sıkıntının OSB’de artık ciddi şekilde hissedildiği ve ilerleyen dönemlerde işten çıkarmaların ve kapanmaların yaşanabileceği iddia ediliyor.

(S.ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.