Hava Durumu

Pazarda fiyatlar dip yaptı

Ağustos ayı ile birlikte meyve sebze üretiminin artmasının ardından pazarlarda da fiyatlar son ayların en düşük seviyesine geriledi. Konserve yapmak için fiyatlanın düşmesi beklenen domatesin kilogramı pazarda 5 TL’ye düşerken, biberin kilosu 10 TL’den satılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Pazarda fiyatlar dip yaptı

Ağustos ayına girilmesiyle birlikte pazarlarda ürün bolluğu yaşanmaya başladı. Yerli ürünün de artması ile birlikte nakliye giderlerinin düşmesi, pazardaki meyve sebze fiyatlarını geriye çekti.

Mahalle pazarlarında şeftali 57 lira, üzüm 10 lira, armut 10 lira, domates 5 lira, patlıcan 6 lira, fasulye 12 lira, biber 10 lira, karpuzun kilosu 2,5 lira, kavunun kilosu 7 liradan satılıyor.

DOMATES SATIŞLARI ARTTI

Pazarlarda fiyatların düşmesi ile birlikte konserve yapmak isteyen ev hanımları, domates satışlarını arttırdı. Konservelik domatesin kilogramının 5 TL’ye düşmesi ile birlikte alınan ürün miktarının arttığını belirten Pazar esnafı, “ Ev hanımları konserve için yüklü miktarda domates almaya başladı. Domatesin bu rakamların altına düşeceğini beklemiyoruz. Vatandaş da aynı düşüncede olduğundan kışlık hazırlığı için domates alımına başladı.

Ancak biber fiyatları hala istenilen seviyede değil. Özellikle turşuluk ve salça döneminde bu fiyatlar vatandaşı zorlayacaktır. Biberin fiyatı hala 10 TL” şeklinde konuştular.

(Ö.ZOR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.