Hava Durumu

Şahin, kadına yönelik projelerini anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Polonya’nın Katowice kentinde düzenlenen 11’inci Birleşmiş Milletler (BM) Habitat Dünya Şehircilik Forumu’ndaki "Kadın Liderliğindeki Şehirleri Destekleyen, Kadın Liderliğindeki İşletmeler" forumunda konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2022 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahin, kadına yönelik projelerini anlattı

Başkan Fatma Şahin, forumdaki konuşmasında Gaziantep’te ikamet eden kadınlara Gaziantep Büyükşehir olarak pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, ekonomi, istihdam, meslek edindirme, sağlık ve eğitim gibi konularda destek olduklarını söyledi.

ŞAHİN: ANNELERE İŞ HAYATINDA DESTEK OLMAK İÇİN KREŞ DESTEĞİ VERİYORUZ

Başkan Şahin, anne ölümleri olmasın ve bebekler prematüre doğmasın diye çocuk henüz anne karnındayken anne adayına “Anneye Süt Bebeğe Can” projesi kapsamında süt dağıttıklarını ifade ederek, “Anne adaylarımızın düşük tehlikesinden uzak tutuyoruz. 45 günde bir 12 litre süt dağıtarak günde bir bardak süt içmelerini ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirmelerini sağlıyoruz.” dedi.

Bebek doğduktan sonra da ‘Hoş geldin minik hemşerim’ dediklerini anlatan Şahin, “Bebek 2 yaşına geldiğinde bakım ihtiyacı doğuyor. Bu konuda da kadınlarımızın yanındayız. Çünkü kadından çok şey bekleniyor. Hem çocuk yapsın hem kariyer yapsın hem toplumsal kalkınmanın bir parçası olsun diyerek düşünüldüğünde kadınlarımızın sosyal desteğe olan ihtiyacının ne denli yüksek olması gerektiği ortaya çıkıyor. Bu kapsamda annelerimize okul öncesi eğitimde kreş desteği veriyoruz.” diye konuştu.

EĞİTİM HAYATI YARIDA KALAN KADINLAR GASMEK’LERDE MESLEK SAHİBİ OLUYOR

İl genelinde hizmet veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’na (GASMEK) da değinen Şahin, okul okuyamayan kadınların ekonomik özgürlüğünü elde edebilmesi için onları meslek sahibi yaptıklarının altını çizerek, “Kadın ve erkek arasındaki bakış açısının tam anlamıyla yerel ve merkezi yönetime sirayet etmesi için kadınlarımızın ekonomik özgürlüğünü alması ve meslek edinmesi çok önemli. Bu bakış açısından hareket ederek yürüttüğümüz çalışmalar diğer belediyelere de örnek oldu.”

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DE ÖNEMLİ BİRİMLERİN BAŞINDA EHLİYET SAHİBİ KADIN YÖNETİCİLER VAR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın bakanı, Gaziantep’in ilk kadın milletvekilli ve Büyükşehir Belediye Başkanı olduğuna dikkati çeken Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Kadın başlığına ilişkin yapıcı çözümler üretme konusunda yalnızca kadınlarla bir araya gelmek yeterli gelmez. Biz kadın meselesini sürdürülebilir kalkınmanın bir parçası yapmalıyız. Kadınsız demokrasi ve kalkınma olmaz. Bu anlayışı toplumun bütün gruplarına benimsetmemiz gerekiyor. Kadın meselesine tek bir cinsiyet perspektifinden bakmadığımızda, bu toplumsal meseleye erkek düşüncesini de sirayet ettirdiğimizde bu başlıkta yavaş ilerleriz. Kadın konusundaki temel yaklaşımların devlet politikası ile kalıcı hale getirilmesi gerekiyor. Devletinizin duruşu, hukuki düzenlemeleri, devletinizi bu konuya ayırdığı bütçe ve yönetişim kapasitesini net bir şekilde organize etmeniz gerekiyor.  Bugün Gaziantep Büyükşehir’de fen işleri, mali işler, kültür, makine ve mimari altyapı gibi bir belediyede beklediğiniz büyük işleri somutlaştıracak birimlerin başında birer kadın var. Bu bir duruştur. Onlar kadın olduğu için bu görevde değiller. Onlar ehliyet sahibi olduğu için bu görevlere getirildiler.”

Öte yandan Polonya ziyaretinde Şahin, katıldığı Dünya Şehircilik Forumu’nu düzenleyen BM Habitat Örgütü yöneticisi Maimunah Mohd Sharif ile iş birliği protokolü imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.