Hava Durumu

Satılacaksa, neden yıkıldı?

Kent Merkezinde bulunan ve büyük risk taşıyan Anatolian Otel’in yıkım kararı alınmış ancak bir süre sonra yıkım çalışmaları durdurulmuştu. Otelin mevut haliyle icra kanalıyla satışa çıkarıldığı öğrenildi. Kamuoyu, satışı yapılacaksa neden yıkım kararı alındığını merak ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2022 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Satılacaksa, neden yıkıldı?

Kamuoyunda oluşturduğu risk nedeniyle uzunca bir süre gündemi meşgul eden Anatolian Otel’in yıkım kararu Gaziantep Valiliği tarafından duyurulmuştu. Kararın ardından başlanan yıkım işlemleri yarıda kaldı. Yıkımın neden yarım kaldığı ise Gaziantepliler tarafından merak konusu olmuştu. Gaziantep İcra Dairesi tarafından verilen ilanda otelin yarım yıkılmış hali ile satışa çıkarıldığı öğrenildi. Otel, 48 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. İhale 5 Ekim tarihinde yapılacak.

İlan.gov.tr'de yer alan ilanda "Gaziantep Şehitkamil'de 16 katlı otel binası icradan satılıktır" başlığı altında şu bilgiler yer aldı:

"TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Tapu Kaydı: Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Mücahitler Mah. Topraklık Mevkii, 1050 Ada, 2 Parsel,

Özellikleri: taşınmazın tapu kayıtlarında cinsi her ne kadar arsa olarak belirtilse, parsel üzerinde hali hazırda kapalı durumda (faaliyeti olmayan) 16 katlı betonarme olarak yapılmış otel ve arsasının olduğu görülmüştür. Hali hazırda konu edilen bu yerin The Anatolian firması tarafından mevcut tabelalardan daha önceden otel olarak işletildiği görülmüştür. Bu otelin Gaziantep merkez Şehitkamil içesinde ticari çok katlı yapı yoğunluğunun fazla olduğu bir bölgede bulunmaktadır. Konu olan otelini 16 katlı ve toplam inşaat alanı 14.835,61 m2 dir. Keşif günü otelin dış cephe giydirmeleri ve pencerelerinin sökülmüş olduğu, iç kısımdaki duvar cephelerinin de söküldüğü binanın kullanılamayacak durumda olduğu, Bina giriş ve çıkışlarının kapatıldığı gözlemlenmiştir. Binada ne amaçla sökün yapıldığı bilinmediğinden keşif günündeki yapı durumu %40 oranındadır.

Adresi : Mücahitler Mah.Topraklık Mevkii, 1050 Ada, 2 Parsel Şehitkamil / GAZİANTEP" ifadeleri yer aldı.

C.BOZKURT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.