Hava Durumu

Savaşın sağlık turizmine kaybı 50 milyon dolar!

Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı ve Dr. Terziler Exclusive Clinic Yönetim Kurulu Başkanı Servet Terziler'e göre yaşanan savaş Rusya'nın ticari ilişkilerinin olduğu tüm ülkeleri olumsuz etkileyecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2022 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2022 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Savaşın sağlık turizmine kaybı 50 milyon dolar!

 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla başlayan savaşın ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve Ruble'nin değer kaybı ülkedeki tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi.

Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Servet Terziler, "Yılın geri kalan dönemi için Rusya'dan yaklaşık 20 bin sağlık turisti bekliyorduk. Kişi başı harcamaları ortalama 2 bin 500 dolar olarak düşündüğümüzde sadece Rusya kaynaklı sağlık turizminde ülkemizin kaybı 50 milyon dolar civarında olacak." dedi.

Sağlık turizminin pandemi döneminin olumsuz etkilerinden yeni yeni sıyrıldığını ifade eden Terziler, pandemi öncesinde sağlık turizminin toplam hacmi 3 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirterek, "Küresel salgından en fazla etkilenen sektörlerden biri de sağlık turizmi oldu. 2022 ile birlikte 2019 rakamlarına yeniden ulaşmayı, 2023'te ise 5 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye'de sağlık turizmi alanında yapılan büyük yatırımlar da bu rakama ulaşacağımızın açık bir göstergesi" dedi.

Sektörün bu yıl için Rusya özelindeki kaybının yaklaşık 50 milyon dolar seviyesinde olacağını ifade eden Terziler, "Türk sağlık turizmi dünyanın 1 numarası olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Bu durum ülkemize döviz girdisi anlamında elbette olumsuz yansıyacak ancak her şeyden önce savaşın bir an önce bitmesini ve Ukrayna halkının bir an önce gündelik hayata dönmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.