Hava Durumu

SP GİK Üyesi Yıldız“Ak Parti yüzde 40’ı göremiyor”

Saadet Partisi GİK Üyesi İbrahim Yıldız, “ Yapılan anketler de daha aday belli olmadan %58 gibi bir orandayız, AK Parti %40’ı göremiyor.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
SP GİK Üyesi Yıldız“Ak Parti yüzde 40’ı göremiyor”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi İbrahim Yıldız, “Saadet Sahada” programı kapsamında Gaziantep’e geldi.  Gazetemizi de ziyaret eden Yıldız, “Saadet sahada” programı adı altında il başkanlığımızın tercih ettiği bir programımız var. 1 – 2 aydır çok yoğun bir şekilde sahadayız. Tüm Türkiye’de ve tüm 81 il- ilçelerde merkez ve diğer ilçelerinde heyetler halinde geziyoruz. Halkla konuşuyoruz, yüz yüze fikir alışverişinde bulunuyoruz. Onların gündemini dertlerini taşıyoruz. Biz kendi bünyemizde olanları anlatıyoruz izah ediyoruz. Seçim öncesinde de seçim sürecinde de sürekli sahada olmayı planlıyoruz. Sahayı dinliyoruz nabzını tutuyoruz. Vatandaşın ne problemi var ne sorunu varsa en azından kafasına takılan şeylerle ilgili gerek ittifak cephesi konusunda notlar alıyoruz.” dedi.

MİLLET KAVGADAN BIKTI
Altılı Masa’nın çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Yıldız, “ İktidar sürekli olarak ısrarla altılı masayı itibarsızlaştırmak için çalışıyor. Ancak ülkemizde geçmişten günümüze kırılganlıklar, fay hatları var. Şimdi yeni fay hatları oluşturmaya gerek yok. Millet yoruldu. Yani kavga, rövanş her gün karşılıklı atışmalardan bıktı. Siyasetçiler erdemli insanlardır. Toplumun önünde örnek olan insanlardır. Toplumun sorunlarına çözümler üreten insanlardır. 
Bu yolun gündem değişiklikleri, sinir harpleri, psikolojik savaşların bu topluma bir faydası yok. Toplum ha bire geriliyor ha bire geriliyor. Siyasi gerilim zaten yüksek, buna şimdi ekonomik gerilim eklendi. 
Ama bakın bugün Altılı Masa, kendi ideolojileri, fikri, takip istekleri, yaşam tarzları, yaşam formlarıyla çok farklı kitleleri temsil ediyor. Türkiye’yle ilgili belki idealleri de farklı olan siyasi sosyal yapıların bir masaya gelip ‘’Bu kavgayı neden bu kadar uzatıyoruz. Gelin oturalım bir anlaşalım uzatalım ellerimizi demesi önemli bir konu.  Şimdi diyorlar ki 1 yıldır adayı açıklamadınız. İyi de bizim meselemiz aday açıklamak değil ki. Biz sistemden bahsediyoruz. Bu sistem düzgün işlemedikten sonra hangi ustayı getirirseniz getirin sorun çıkacak. 10 tane de tezgâhtar değiştirseniz fark etmez. Bu değişmez esas bizim ısrarla üzerinde durduğumuz konudur.” dedi.
BU SİSTEMLE OLMUYOR
En baştan beri mevcut başkanlık sistemine referandumda çok net karşı çıktıklarını belirten Yıldız, “ Böyle olmaz dedik. Prensipte siz başkanlık sistemine karşı mısınız iye soracak olursanız hayır olabilir.  Ama sistem nasıl yürüyecek onu konuşun dedik. Bakın bu partili cumhurbaşkanı sistemi, partili yasamaya götürür, partili yasama partili yürütmeye, partili yürütme partili yargıya götürür, partili yargıya götürür, partili basına götürür dedik. Başka hiçbir izahı yok
Demek ki olmuyor bu işte. Denetleme mekanizması yok, şeffaflık yok. Bu sistem olmuyor, yürümüyor. Yürümedi ve bu sistemin değişmesi lazım. Toplumun, sivil toplum örgütlerinin, kanaat önderlerinin, medyanın, basın mensuplarının ısrarla dikkat etmesi gereken bu söyle bir sistemi nasıl değerlendirmesi gerekiyor diye konuşması gerekirken, iktidar ısrarla göz ardı ediyor. Çünkü sistemin konuşması demek kendi hatalarının eksiklerinin ucube sistemlerinin konuşulması demek. Bunu konuşmaya tartışmaya açmamak için gece gündüz sabah akşam aday konusunu, masanın altı üstü, sağ solu, dışı içi, öbürü dağılıyor beriki dağılıyor, olmadı aday yok diyorlar. “dedi.
ORTAK PROGRAM METNİ OLUŞTURULDU
Altılı Masa’nın ilk günden bu yana sistemi konuştuğunu belirten Yıldız, “Hangi hedefler üzerinde toplandık, onu ilk metinde konuştuk.  Bu sistemin uygulanabilmesi için teknik komisyonların çalışması gerekiyor, biliyorsunuz bazı teknik komisyonlar kuruldu.
Bugün dış politikada, eğitimde, ekonomide, yargıda, sağlıkta, hangi ortak politikalar yürütülebilir bunlar konuşuluyor. Bu metinler hazırlanıyor. 30 Ocak’ta kuvvetle muhtemel bunun yol haritası konuşulacak, ilan edilecek. Sonra bir toplantıda aday ve muhtemel kabineyle ilgili temel yaklaşımların ortaya konması gerekiyor. Usul önce gelir, esas sonra konuşulur. Bu işin usulü de kolay bir şey değil. Yani siyasi partilerin temel sorunların tamamında mutabık kalacakları bir zemini inşa etmeleri gerekiyor. Binanın önce temelini sağlam oturtmanız gerekmektedir. Sağlıklı yapının başlı başına mükemmel olması yetmez.Fonksiyonel olması lazım, işlevsel olması da yetmez orayı sevk ve idarede dürüst liyakatli yönetici olması gerekiyor. 
Ak Parti kurulduğundan beri Erdoğan hem hükümeti kendi belirledi, hem muhalefeti kendi belirledi. Yeri geldi iktidar oldu, yeri geldi muhalefet oldu. Ama 2018’de bu başkanlık sistemiyle beraber bunu kontrol edemediğini ve muhalefetin yavaş yavaş ciddi manada fikir ürettiğini gördü. Özellikle bu halkın ittifakla beraber de cumhur ittifakının veya Tayyip Bey’in bu zamana kadar yürüttüğü program alt üst oldu. Çünkü muhalefeti kontrol edemiyor, muhalefeti kendi çizgisine çekemiyor. Şu anda işte 2018’den beri ciddi manada muhalefet Türkiye’ye gündem belirliyor ve gündem oluşturuyor. Zaten gerilmelerinin kızgınlıklarının sebebi, öfkesinin sebebi, ittifakın ciddi gelişi ve kendilerinin oy kaybedişi. Yapılan anketler de daha aday belli olmadan %58 gibi bir orandayız, AKP %40’ı göremiyor.”dedi.
(Ö.ZOR) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.