Hava Durumu

Tarihi sokaklar, uyuşturucuya teslim!

Gaziantep’in tarihi mahallelerinden olan Bey ve Eyüpoğlu Mahalleleri uyuşturucu ve hırsızlık gibi olumsuz olaylarla anılır oldu. Uyuşturucu sorunu ile mücadelenin sürdüğü tarihi mahallelerde, madde bağımlılarının neden olduğu sorunlar, hırsızlık gibi pek çok asayiş olayı yaşanıyor. Yaşanan olaylar karşısında huzuru kaçan mahalle sakinleri ise zamanla mahalleden ayrılmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2022 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2022 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tarihi sokaklar, uyuşturucuya teslim!

Gaziantep’in en eski yerleşim yerlerinden olan Bey ve Eyüpoğlu Mahallelerinde, uyuşturucu ve hırsızlık sorunu bitmiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, tarihi ve kültürel yapılarla farklı bir görünüme kavuşan tarihi mahalleler, bölgede sayısı her geçen gün artan ve uyuşturucu ticareti yapıldığı iddia edilen kafeler, atıl vaziyette bulunan binaların, uyuşturucu madde bağımlısı olan kimselerin meskeni haline geldi.

MAHALLELER BİRER BİRER TERK EDİLİYOR

Hırsızlık ve uyuşturucu sorunu nedeniyle mahalle sakinlerinin terk ettiği atıl vaziyetteki binaların da uyuşturucu madde kullanan kimselerin meskeni olması ile birlikte büyük sıkıntılar yaşayan mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Bey Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Cengiz ve Eyüpoğlu Mahalle Muhtarı Mikdat Kont, uyuşturucu ve asayiş sorunlarına karşın çözüm beklediklerini belirttiler.

“BİNANIN DURUMU İÇLER ACISI…”

Bey Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Cengiz, “Bey Mahallesi, Gaziantep’in en eski yerleşim yerlerinden biri. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken, tarihi ve kültürel alanların bulunduğu mahallemizde yıllardır asayiş olayları yaşanıyor. Uyuşturucu ve hırsızlık olayları nedeniyle ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz. Mahallemiz sınırlarında bulunan kimi kafelerde de görülen uyuşturucu sorunu da devam ediyor. Şu anda Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve eskiden MADO’nun yer aldığı bina, madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Madde bağımlıları ve hırsızlar tarafından talan edilen binanın durumu içler acısı.”

TERK EDİLMİŞ EVLER, MESKENLERİ OLDU

Mahalle genelinde madde bağımlısı kimselerin hırsızlık olaylarına karıştığını söyleyen Cengiz, “Terk edilmiş evlere giren bu gençler, evlerde ne bulabilirlerse çalışıyorlar. Kapılar, pencereler,  elektrik ve su saatleri, akla gelebilecek her şeyi çalıyorlar. Kimi zaman Büyükşehir Belediyesi kimi zaman ise ev sahipleri, binaların kapısına duvar örüyorlar ancak bunlar dahi madde bağımlılarını durduramıyor. Başta valimiz olmak üzere yetkililerden bu soruna karşı çözüm istiyoruz” diye konuştu.

“SESİMİZİ DUYUN”

Eyüpoğlu Mahallesinde de aynı sorunun yaşandığını kaydeden mahalle muhtarı Mikdat Kont, duruma tepki gösterdi. Eyüpoğlu Mahallesi’nin kentin eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyleyen Kont, “Uyuşturucu ve hırsızlık olayları nedeniyle mahallemizin nüfusu her geçen gün azalıyor. Mahalle sakinleri, yaşanan olumsuz olayla nedeniyle başka mahallelere göç ediyor. Hal böyle olunca mahallelilerin oranı azalıyor, mültecilerin nüfusu artıyor. Mahalle nüfusunun yüzde 25’i mültecilerden oluşuyor. Öte yandan mahalleyi terk eden kimselerin evleri de madde bağımlıları ve hırsızlar tarafından talan edildi. Bir kısmı tescilli yapı olduğu için yıkılamıyor. Kalanlarını ise elimizden geldiğince bildirerek yıktırıyoruz. Ancak sorun bitmiyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.

Gaziantep’in tarihi mahallelerinde yaşanan uyuşturucu ve hırsızlık sorununun çözümü bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.