Hava Durumu

Üreticinin yüzü güldü, tüketici endişeli

“Patates, 20 lirayı görür”

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Üreticinin yüzü güldü, tüketici endişeli

Yaz ayları olmasına rağmen düşmeyen meyve-sebze fiyatları, kış ayları için vatandaşı endişelendiriyor.  Patates üreticileri bu yıl ürünlerini 6-7 liradan satarken, tarla çıkış rakamlarına göre patatesin fiyatının marketlerde 20 TL’yi bulabileceği öngörülüyor.

Patates üreticilerinin yüzü bu yıl hem rekolte, hem de fiyat açısından güldü. Geçen yıl tarlada 75 kuruşa alıcı bulan patatesin, bu yıl tarla fiyatı 7 liraya kadar çıktı. Ancak bu rakamlar, vatandaş için pahalı patates demek.

Gaziantep Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit yaptığı açıklamada, Rekolte ve fiyatlardan üreticinin memnun olduğunu ancak girdi maliyetlerinin artmaması gerektiğini kaydetti. Yiğit, Altınova, Noğaylar, Sakçagözü ve Şatırhöyük mahallelerinde yetiştirilen patateste verim ve kalitenin iyi olduğunu belirten Yiğit, geçen yıl 4 ton olan rekoltenin bu yıl 6 bin ton olarak gerçekleştiğini bildirdi.

“MARKET FİYATLARI UÇACAK”

Bu seneki fiyatlar hakkında açıklama yapan Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit “Geçen yıl kilogramı 75 kuruş ila 1 lira 50 kuruşa satışı yapılan patatesler bu yıl ise 6-7 liraya alıcı bulmasıyla üreticinin yüzü güldürdü.

Ancak bu fiyatlar vatandaş için de düşündürücü. Tarlada bu fiyatlar olunca tüketicinin patatesi 12-13 liradan aşağıya yiyemeyeceğini öngörüyoruz. Kış aylarında rakam daha da artacaktır.” şeklinde konuştu.

C.BOZKURT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.