Hava Durumu

Kriz ve OSB…

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2022 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 08:13

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Gaziantep OSB, yıllık 10 milyar dolar ihracatı ve girişimciliği ile tanınıyor. 5 OSB’nin bulunduğu Gaziantep Organize Sanayisinde 6.Bölgenin kurulumu için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen ve kabul edilen bu talep sonrası Aktoprak Bölgesi’nde istimlak işlemlerine başlandı.

İstimlak işlemleri nedeniyle bölgedeki tarımsal arazilerine verildiği iddia edilen, “Tarıma elverişli değil” raporu ve arazilerin düşük fiyata satın alınması üzerine mahalle sakinleri, geçtiğimiz hafta sonu eylem yaptı. Gazetemizde de gündeme gelen iddialar sonrası, OSB yönetimi ve sanayicilerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulduğu alanın tarımsal yönden oldukça verimli bir bölge olduğu, o dönemde alınan yanlış karar ile OSB’nin tarım arazisi üstüne kurulduğu biliniyor. Uzmanlar tarafından yanlış bir karar olarak değerlendiriliyor.

**

6.OSB’nin kurulması için çalışmalar devam ederken, ülke genelinde yaşanan kriz OSB’yi de etkiledi. Türkiye’nin en büyük halı üretim merkezlerinden olan Gaziantep’te, halı fabrikalarının önemli bir bölümü üretiminde kısıtlamaya gitti.

Kimi fabrikalarda yüzde 40, kimilerinde ise tamamen üretim durduruldu. Her geçen gün artan maliyetler nedeniyle vardiya düşüren, işçileri ücretsiz izne gönderen sanayici, ne yapacağını kara kara düşünüyor.

OSB’yi de etkileyen krizin etkisi ise daha uzun bir süre yakamızı bırakmayacak gibi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.