Hava Durumu

Önce zam, sonra indirim!

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2022 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2022 08:27

Yılbaşında elektriğe gelen yüzde 126 oranındaki zam tüm vatandaşları mağdur etti, meskenler ve ticarethanelerde kiralardan yüksek gelen elektrik faturaları isyan ettirdi.

işletmelerin camlarına asılan elektrik faturaları, sokaklara dökülen vatandaşlar zamların geri çekilmesini istedi ama ne çare...

Önce meskenlerdeki ilk kademe sınırı genişletildi. Kullandığımız elektriğin kademeli olması kadar kademeyi konut dışından birinin, EPDK’nın belirlemesi büyük bir çelişki. İki kişilik ailelerin de on kişilik ailelerin de yaşadığı ülkede kademelerin iki aileye de eşit tutulması doğru değil, çünkü kullanımlar eşit değil.

Son raddede verilen tepkiler yeni düzenlemeyi getirdi ama...

Düzenleme çare olacak mı bekleyip göreceğiz. yapılan düzenleme ile kademe sınırı genişletildi, ticarethanelerde yüzde 25 oranında zamdan indirim yapıldı. Hem konut hem de ticarethanelerde yüzde 18 KDV, yüzde 8’e çekildi. Madem KDV’den vazgeçebiliyorduk, neden tepkilere kadar bu uygulama gerçekleştirilmedi?

Yapılan zamların haddi hesabı vatandaş nezdinde maalesef verilemiyor. Öyle bir masadayız ki hesap ödenemiyor...

Doğalgaz, akaryakıt, temel gıda malzemelerinin ardından elektrik de zamdan yapılan indirim’cik ile vatandaşı zorlamaya devam edecek...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.