Hava Durumu

Tugay Arazisinin geleceği ne olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2022 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2022 08:16

 

Gaziantep 5.Zırhlı Tugay Arazisine kurulması beklenen Medeniyet Şehri Projesi, kent gündeminden düşmüyor.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen, CHP'li meclis üyelerinin ret oyu kullandığı imar planı, oy çokluğuyla meclisten geçmişti.

İmar planının askıya çıkmasının ardından kent genelinde STK'lar, siyasi partiler ve vatandaşlar, imar planına itiraz etmiş, söz konusu itirazlar ise Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ele alınarak reddedilmişti.

İmar planı ile ilgili itirazların Belediye Meclisi tarafından reddedilmesinin ardından STK'lar ve siyasi partiler tarafından Medeniyet Şehri Projesi, yargıya taşınmıştı.

2021 yılı Kasım ayında Bilirkişi incelemesinin ardından 2022 yılı Mart ayında mahkemeden karar çıktı. Gaziantep 2. İdare Mahkemesi, Medeniyet Şehri Projesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararın tebliğ edilmesinin ardından geçtiğimiz 18 Mart Cuma günü toplanan Büyükşehir Belediyesi Mart ayı 2.Birleşim Toplantısında Medeniyet Şehri Projesi ile ilgili imar planında revizyona gidildi.

Mecliste tartışma konusu olan konuyla ilgili CHP'li meclis üyesi Yılmaz Kireç, endişeleri dile getirdi. Kireç, Tugay Arazisi ile ilgili STK'ların ve vatandaşların Medeniyet Ormanı Talebi olduğunu, bu talebin dikkate alınarak,  ortak akıl ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak ise kentin yeşil alan varlığını artırılmasını önemsediklerini, bu anlamda Tugay Arazisinde bulunan ağaçlara dokunulmayacağını, ağaçlık alanın Millet Bahçesi olarak değerlendirileceğini ve vatandaşların kullanımına açılacağını söyledi.

Meclis toplantısında ortaya çıkan sonuç bu olurken, Tugay Arazisinin geleceği konusunda tartışmaların önümüzdeki günlerde de gündemde yer alması bekleniyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.