Hava Durumu

DİŞLERDEKİ KAHVERENGİ NOKTALARIN NEDENLERİ?

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2021 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 06:02

Genellikle dişlerde oluşan kahverengi lekeler kişinin yeme-içme alışkanlıklarıyla doğru orantılıdır.Buna ek olarak kişinin sağlık durumu,yaşı,kronik rahatsızlıkları gibi durumlarda kahverengi diş lekelerinin oluşmasında rol oynamaktadır.Diş lekelerinin oluşmasını arttıran en önemli faktör sigara kullanımıdır.Sigaranın yanında kişinin gün içerisinde çay ve kahve tüketmesi dişte meydana gelen kahverengi diş lekelerinin zeminini hazırlamaktadır.

Dişlerde Kahverengi Leke Oluşumunu Arttıran Sebepler Nelerdir?

.Kahve ve çayın fazla tüketilmesi

.Demir içeren besinler ve ilaçlar

.Florlu gıdaların sıklıkla tüketilmesi dişlerde kahverengi leke oluşumunu hızlandırır.

Kahverengi diş lekelerine zemin hazırlayan faktörler yukarıda belirtildiği gibi olsa da bunların dışında bazı kalıtımsal sebepler de kahverengi leke oluşumuna neden olmaktadır.

Dişlerde Oluşan Kahverengi Lekeler Nasıl Giderilir?

Dişlerde kahverengi lekelerin oluşması kişilerin sosyal hayatlarını derinden etkilemektedir.Bu sebeple gülmekten kaçınan ve kendini kötü hisseden kişilerde çeşitli psikolojik sorunlar meydana gelebilir.

Dişlerin düzenli olarak fırçalanması,ağız bakım suyu,diş ipi gibi bakterilerden arındıran ürünlerin kullanılması diş hekimleri tarafından önerilmektedir.

Dişlerde Kahverengi Lekelere Neden Olan İçecekler Nasıl Tüketilmelidir?

Özellikle kahve ve çay dişlerde kahverengi leke oluşumunu hızlandırmaktadır.Bu ürünlerin hiç tüketilmemesini de önermek doğru değildir ancak ürünlerin tüketilme sıklığının düşürülmesi tüketilirken pipet kullanılması oldukça yararlı olabilir.Aynı zamanda çay,kahve tüketildilten sonra dişlerin fırçalanması da önemlidir.Dişlerin fırçalanması mümkün değilse kişinin ağzını suyla çalkalaması da belirli oranda yeterli olabilir.

Diş Taşı Nedeniyle Oluşan Kahverengi Lekeler Nasıl Giderilir?

Diş taşı,dişlerin düzenli bir şekilde plağa maruz kalması sonucu diş yüzeyinde meydana gelen sert mineral birikintisidir.Düzenli diş fırçalamaya rağmen kahverengi leke oluşumunun önüne geçilemiyorsa bunun için mutlaka diş hekimine danışılmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.