Hava Durumu

Sıcaklar Tekrar Alev Aldı!

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2022 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2022 08:56

Sizlerde farkındasınızıdır bugünlerde dışarı çıkmak cesaret ister oldu!  Evet cesaret, zira kutuplara yakın olmasına rağmen Birleşik Krallık termometresi bile kendi tarihinin rekorunu kırarak bugün itibariyle 40 dereceyi görmüş bulunmakta. Tabi biz sıcak memleket insanıyız alışığız bu sıcaklara diyebilirsiniz. Biz gerekli cesarete zaten sahibiz, peki ormanlarımız?

Termometrenin ibresi günden güne artarak bunaltıcı sıcakların şiddetini bizlere haber vermekte.. Dolayısıyla sıcaktan baygınlık geçirenler, güneş çarpmaları, biraz güneşleneyim girişimlerinin güneş yanıklarıyla sonuçlandığı günlere merhaba dedik bile…  

Peki, sıcakla mücadelede yalnız mıyız?

Tabi ki yalnız değiliz, bizim gibi diğer canlılar da termometredeki yükselişi hissetmekteler. Fakat onların bizim gibi evden çıkmayayım, gölgeden gideyim ya da şapka takayım gibi alacak önlemleri yok ne yazık ki!

Zira orman yangınları hayatımıza tekrardan girdi bile. Çünkü ormanlar, insanların piknik sefaları sonrasında geride bırakılan plastik, köz kalıntıları ve doğada çözünemeyen diğer çöpleri temizleyecek bir yetiye sahip değiller.  Durum böyle olunca ne yazık ki orman yangınları kaçınılmayan sonlar haline dönüşebiliyor, hatta düne kadar Gaziantep ilimiz bir orman yangını haberiyle gündeme geldi.

 Demem o ki biz termometredeki 40 derecelere alışkınız fakat yangınlara alışkın değiliz ve dilerim ki hiçbir zaman böyle bir alışkanlık edinmeyiz.

Ne diyelim piknik sefamız “bol”,  orman yangınlarımız “yok” olsun.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.