Hava Durumu

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2022 00:05

Ulusal Kurtuluş Savaşımızda, Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine Sivas’ta yayına başlayan İRADE-İ MİLLİYE Gazetesi ile ilk tohumları atılan ve sürekli Devletten yana tavır alan, demokrasi sevdalısı yerel basın, ne yazık ki bugün kendi kaderi ile baş başa bırakılmıştır.

Halkın, halk olarak, anılması ve kulluk yaftasından kurtulması için Atatürk ve arkadaşlarını bu mücadelesini desteklemek için mahzenlerde, tren vagonlarında yayın yaparak Milli Mücadelenin kazanılmasında büyük katkısı bulunan YEREL BASIN’ın bu kadar dışlanması gerçekten üzücüdür.

Özellikle yazılı basınımızın girdilerindeki büyük zamlar, yanlış siyasi politikalar yazılı basınla birlikte, görsel ve işitsel basınında kolları bağlanmıştır.

 İhale yasalarının sürekli değiştirilmesi, icra alanlarının yandaş basını desteklemek gayesiyle, yerelde değil tetikçi gazetelere peşkeş çekilmesi de bu sektörü, durma noktasına getirmiştir.

Kurdaki artışlar nedeniyle bir paket gazete kağıdına yüzde 700 zamla 350 lira ödeyen yerel basın yanında, uydu kirası olarak 8 bin dolar ödemek zorunda bulunan yerel televizyonlar da karasal yayına geçmek zorunda bırakılmıştır.

 Tüm baskı ve engellemelere rağmen yerel basın, her zaman olduğu gibi bugün de, Demokrasi, Cumhuriyet ve Sosyal Adaletin sekteye uğramaması yönünde yayınını sürdürmek isteğindedir.

 Bu ülkenin temelleri sağlam atılmış ülkedir. Umudunuzu yitirmeden, baskılardan yılmadan, İRADE-İ MİLLİYE ruhundan sapmadan yayınınızı sürdürmelisiniz. Bu, sizin zorunlu görevinizdir.

Sevgili meslektaşlarım. Bizlerin de siyasi fikirleri vardır. Gazeteciler sandığa gider ve istediği siyasi hareketi tercih eder. Bu bizim doğal hakkımızdır.

Eğilmeden, bükülmeden, yandaş ve yalaka olmadan kaleminizi kullanınız.

Sizlerden tek beklentimiz, halkın beklentisi: MAJESTE BASINI OLMAKTAN UZAK DURUN.

Bütün siyasi partiler millidir, bizdendir. Görevimiz olan; eğriye eğri, doğruya doğru deme düsturundan uzaklaşmayın.

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

 

Halil ZOR

ANADOLU BASIN BİRLİİĞİ GENEL BAŞKANI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.