Hava Durumu

Çalışma Enerjisi

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2022 03:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2022 03:36

Atatürk’ün Çalışma Azmi ve Çalışma Enerjisi Konulu Anıları Atatürk’ün kişiliğinden söz edenler, O’nun çalışma enerjisi ve kitaplara karşı olan tutkusuna dikkat çekmişlerdir. Atatürk’ün yüksek insani nitelikleri arasında, enerji, cesaret ve yüce duygularla düşünceler yer almaktadır.

Oradan dikkatimi çeken bir bölümü sizlerle de paylaşmak istedim.

 Atatürk, çalışmaları sırasında zaman kavramı ile ilgilenmemiştir. İşlerini bitirinceye kadar uyumadan, dinlenmeden, yemek yemeden çalışmıştır. Atatürk’ün çalışma masasında yirmi dört saat aralıksız çalıştığı bilinmektedir. Hasan Rıza Soyak da çalışma enerjisi ile ilgili olarak şunları anlatmıştır:

“Atatürk çalışmaları sırasında zaman, mekân ve hatta imkan mefhumlarıyla kat’iyyen alakalı değildi. Nerede ve hangi şartlar altında olursa olsun, resmi, milli veya vatani bir vazife tahakkuk etti mi derhal onun ifasına çalışırdı. Çok defa herhangi bir gezi anında kırda bayırda ısrarı üzerine otomobil içinde çalıştığımız ve evrak tetkik ettiğimiz zamanlar olmuştur. Eğlenirken, beni veya bir vazifeliyi görünce derhal beni mi istiyorsunuz? Der ve müspet cevap alınca eğlenceyi bırakır ve vazifeyi takip ederdi. Bütün vazifeliler mahiyetinde çalışanlar kendisinin her karar verdiğimiz dakikada, uykuda olsa bile, uyandırmak salahiyetine haizdik. Atatürk eline geçen bir işi bitirmeden rahat edemezdi. Zaruret mevcut değilse işi ileriye bırakmak adeti değildi; bazen hiç durmadan okuduğu, otuz kırk saat çalıştığı vakidir”(Alıntı)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.