Hava Durumu

Esnaf bitti

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2022 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 08:32

 Esnaf’ın sesiyiz diyorlar. Odalar, Odalar Birliği, Federasyon hepsi esnafın sesine kulak tıkadı.  Bu gün emekçi esnafın ne çektiğini bilmeyenler esnafı temsil edemez.

Bakın ilimizde neredeyse esnaf kaçacak delik arıyor. Çünkü sığınmacılar kiraları uçurdular. Ayrıca bütün iş kollarını ele geçirdiler. Yetmedi üstüne bu gün ülkeyi yönetenler öyle bir karar aldılar ki,esnaf bu gelecek faturalarla nasıl başa çıkacağını bilemiyor. Bakın esnaf zaten kirasını ödemekte zorlanırken, bir de elektrikle ilgili 220 kilovat sınırlaması gelmesi gelince iyice çıkmaza soktu.

Düşünün berberler, kuaförler, kuru temizlemeciler, fırınlar elektriği mecbur kullanıp işyerini çeviren,üreten ve üretim için elektriği mecbur kullanması gereken esnaf kesimine getirilen, 220  kilovat sınırlaması ve bu kotayı geçenlerin beş yüz yerine, bin beş lira  elektrik faturası gelmesi ve kiraların uçmasından dolayı kirasını faturasını ödeyemeyen esnaf çoğaldı. 

Peki, bu esnafın sorunlarını kim dile getirecek. Başta Odalar Birliği ve Federasyon bunlarda ses seda yok. Peki, siz hangi esnafı savunuyorsunuz,hakkını arıyorsunuz.

İkinci konu esnafa sicil affı neden çıkartılmıyor. Bu gün çok esnaf kara liste kırmızı kalem yemiş. Hiç bir yerden işi dönmüyor.

 İşte bunları görecek mücadele verecek başkanlara ihtiyaç var. Yeni seçilen Odalar Birliği başkanına çağrım, “ esnafın sesini duyur. Sadece koltukta oturma. Esnaf biterse sığınmacılara mı başkanlık yapacaksınız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.