Hava Durumu

FIS ÇIKTI

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2021 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2021 05:00

Bakın Alleben deresinin deterjanlı suları sacıra karışmazdan önce, çağdan Hacar Oğuzeli’nin kozlarının(Ceviz) içi badem gibi çıkardı. Hatta sebze meyveler mis gibiydi. Şimdi çok meyve sebze kurtlanıyor, bozuk çıkıyor. Kozların içi de fıs çıkıyor.

Tıpkı şu an mecliste kabul edilen, yargı paketi gibi…

Halkın ve mahkum ile mahkum yakınlarının beklediği bir yasa çıkmadı. Çıkan yasada yine birileri için beklenen ve temenni edilen yasalardı. Bakın terör, çocuk, kadın şiddet ve cinayetleri haricinde, on yıl ve üstü ceza evinde yatanların beklentisi vardı.

Bir indirim yasası ya da şartlı salıverme…

Tabi olmadı.

Uyuşturucu ’ya, mafya ’ya karşıyız dediler. Hepsini serbest bıraktılar.

2005 sonrası çıkan ceza yasası ile  fetocu hakim, savcılar sayesinde, suçlular suçsuz, suçsuzlar suçlu olup ceza evlerine dolduruldu. Parası ve dayısı olan paçayı yırttı.

Şamil Tayyar’ın dediği gibi yargı borsası oluşturuldu. 

Garibanlar içeride kaldı. Buna da halk arasında kader mahkumları denir.

Kader mahkumlarının beklentisi en az beş yıllık bir indirimdi. Çünkü çoğu on ve üstü yıllardan beri ceza evlerindeler, türlü hastalığa yakalanmış yada kafayı sıyırmışlar yani  sağlıklı düşünemiyorlar. Sağlıkları bozuldu.

Kader mahkumu yakınları, yargı paketinde bir beklenti içindeyken, tıpkı Oğuzeli ve çevre köylerdeki kozların içinin fıs çıktığı gibi yargı paketi de fıs çıktııııııı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.