Hava Durumu

GAZİANTEP FK UMUT VERDİ

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2022 09:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2022 09:18

Geçen sezonda deplasman fobisi yaşayan Gaziantep FK, zorlu Sivasspor deplasmanından bir puan alarak iyi başlangıç yaptı diyebiliriz. Hatta üç puan kaçırdık desek daha da doğru olacaktır. Nitekim forvet eksikliği giderilmiş olsaydı belki de üç puanı konuşuyor olacaktık. Çünkü bu maçla çok net gördük ki forvet hattımız aşırı yetersiz. Ama her şeye rağmen umut dolu olarak Gaziantep FK’yı izledik.

Yeni transferler umut vericiydi.

Gaziantep FK geçtiğimiz yıllara nazaran ilk kez transferleriyle umut verdi. Kanayan yaramız sol kanatta inanılmaz fark vardı. Hanousek sol bekte 90 dakika bitmeyen enerjisi ile sahadaydı. Sonradan oyuna giren Veliu eksikleri de olsa hızıyla oyuna hareket getirdi. Markoviç ve Jetkoviç sanki yıllardır Gaziantep FK’da gibi görüntü verdiler. Mustafa Eskhellaç güven verdi. Orta sahaya 8 numara görevine alınacak oyuncu ile tam bir golcü sıfatıyla forvet alınırsa çok daha güzel şeyler konuşacağımıza inanıyorum.

Şimdi gelelim müsabakaya,

Sivasspor, hiç şüphe yok ki hem oturmuş kadrosu hem başarılı takım grafiğiyle  ligin en zorlu takımlarından birisidir. Böyle bir deplasmanda bir puanla dönmek başarıdır. Üstelik üç puan da alınabilirdi. Gaziantep FK bu kez hazırlığını başarılı geçirmiş ve bu durum sahaya da yansımıştı. Birkaç maç sonra takımın daha da oturacağı kanaatindeyim. Lakin Joa maç boyunca bütün topları ezerek takımın ataklarını da kestiği gibi birçok pozisyona da giremedi. Borven oyuna girince durum daha farklı oldu. Bu değişikliğin daha erken yapılmasının daha faydalı olacağından eminim. Maxim, Kitsiou, Papy her zamanki gibi harikalardı. Kaptan Günay’a ayrı bir sayfa açmak istiyorum. Eğer bu maçtan yenilgi ile ayrılmadıysak, bu Günay’ın sayesindedir. Resmen harikalar yarattı. Tam bir orkestra şefi misaliydi.

Tekrar söylemek istiyorum

Geçmiş yıllara nazaran yapılan transferlerin ve takımı daha hazır olarak görmek umut vericiydi. Bunda Sportif Direktör Adnan ERKAN’ın büyük emekleri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Zaten Cevdet Başkan da hafta içi yapılan basın toplantısında buna değindi. Yapılan doğru hamlelerin güzel şarkılar söyleteceğini görmüş olduk. Bunlara ek olarak forvet sorunu çözüme kavuşmalıdır. Akabinde ise taraftarlarla ilgili projeler hayata geçirilirse çok daha güzel şeyler olacaktır.

Son olarak hatırlatmak isterim. Bu eksik transferler bir an önce takıma katılarak adaptasyon sorunu aşılmalıdır. Lig uzun maraton, sonra üzülmek istemeyiz.

Mutlu haftalar diliyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.