Hava Durumu

801 MİLYON DOLARLIK DİNOZOR REZERVİ

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2022 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2022 08:52

 Tüm ülkeye hayırlı olsun dileklerimle…

Ankara Büyükşehir Eski Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek. Sayın başkanın adını her seferinde uzun uzadıya yazmaya gerek yok diye düşünüyorum. Müsaadenizle İ.Melih Bey olarak devam edelim. Efendim İ.Melih Bey geçen günlerde katıldığı bir televizyon programında Türkiye’de herkese rahatça yetecek kadar JELİBON rezervi bulunduğunu açıkladı. Tüm Sosyal medya, bazı cesur TV kanalları ve halk kendi arasında bu komediye yer vererek Sayın Başkan Eskisi İ.Melih Bey’in bu gafıyla oldukça eğlendi.

Fakat bir şey fark ettim… Hiçbir alay Başkanın kendi söylediğinden daha komik değildi. Kim ne yazarsa yazsın, üstüne ne şakalar kurgularsa kurgulasın İ.Melih Bey’den daha komik olmayı başaramadı. Olayın üzerinden birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen içimden güçlü bir ses o haftalarda bu durumu sıcağı sıcağına kaleme almamam için beni engelledi ve başardı. Herhangi bir şey yazamadım.

Meğer sebebi varmış. Adam bizle asıl dalgayı yıllar önce geçmiş. Jelibon Rezervi gafı bunun yanında hiçbir şeymiş. İ. Melih Gökçek Bey yıllar önce bize 801 Milyon dolarlık daha komik bir şaka yapmış. Güleriz ağlanacak halimize örneği acı ama komik...!! 801 Milyon dolar.

Ben 44 yıllık bir Mühendis olarak, günümüzde sürekli değişen bu kur fiyatıyla bunu şu an için net hesaplayamayacağım. Sanırım bir çoğumuzun asla bir arada görmeyi bırak, söyleyemediği bile bir rakam olsa gerek. Meğer adam dinozor rezerv etmiş biz sonra bulup eğlenelim diye. Meğer adam ucube heykeller, hiçbir anlamı olmayan oyuncak bozması garip gureba ürünler gömmüş toprağın altına. Eğer gayet de toprağın üstünde olduğunu savunan biri çıkarsa büyük tartışırım kendisiyle. Yalnızca toprağın üstünde olması mümkün değil, en az üç katı kadar da yerin altında vardır mutlaka o ucubelerden…Anlayın işte. Yoksa da vardır...

801 Milyon dolara o görünenleri satın almak mümkün olamaz çünkü… Şimdilerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş Beyefendi yine tarihe geçecek bir dürüstlük ve şeffaflıkla Ankaralıya sordu; BU 801 MİLYON DOLAR BATIRILMIŞ YERİ NE YAPALIM?

Ankaralı da internet üzerinden yapılacak olan anket ve yorum sayfası ile yeni haline kendisinin karar vereceği Ankapark’ın akıbetinin heyecanı içinde. Halk ne isterse o olacak.!!

Bunlar yaşanırken İ.Melih Bey yalanlıyor. Hayır...!! 801 değil, 450 Milyon dolar harcadık...!! Be İ.Melih Bey; zamanında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 125 Milyon dolara yapılmıştı… Ankara Halkı Seni uzun soluklu oturduğun koltuktan indirdiği gibi Ankapark’ı da ne yapacağını en iyi şekilde bilir. Merak etme ve jelibonunu yemeye devam et sen..

Siyasetin bir kanadında Şeffaflık, halkçılık ve milliyetçiliğe hasret kaldığımız şu zamanlarda Sayın Mansur Başkanın bu hamlesini takdirle ve hesabı halkla birlikte soran anlayışı gururla izliyor, yalnız siyasete değil, herkese örnek olmasını diliyorum…

Yük.İnş.Müh.M.Sait KÖSE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.