Hava Durumu

UĞURLAR OLSUN ÖRNEK İNSAN

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2022 09:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2022 09:26

Bu yazımı, meslek hayatı boyunca Devlet Memuru olarak yaptığı çalışmalarda "Vatan Toprağı Kutsaldır" diyerek Ankara'nın bozkırında Orman Çiftliğinin yapılmasını isteyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün sözünü Yurt genelinde talimat kabul eden anlayışla çalışan bir Bilgenin, ebedi Dünyaya uğurlanışı nedeni ile hayatının örneklerine ayırdım.

Bir çoğumuza örnek olacak, insani değerlerle dolu yaşamında, Onurlu, şerefli, eğilmeden, son nefesine kadar görev aşkı ile bu dünyadan uğurlanan Yüksek Orman Mühendisi Muhterem Okutur, ülkemizin bir çok yerinde; Gaziantep, Kahraman Maraş, Antalya, Hatayü'da çok büyük ağaçlandırma çalışmaları yapmıştır. Çalışmalar yapılırken yaptığı deneylerden ve uygulamalardan elde ettiği bilgiler halen uygulanmaktadır. TBMM Üstün Hizmet Madalyası bulunan Sayın Muhterem OKUTUR'u ne kadar övsek de, ödüllendirsek de az.

Aile Reisi olarak hepimiz şefkat ve hoşgörü sahibiyizdir. Ancak Sayın OKUTUR bir başkaydı her koşulda ve kişi için.

Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır!" anlayışını içselleştirmiş bir anlayışın örneğiydi. Bilginin paylaştıkça çoğalacağını, iyiliklere, güzelliklere dönüşeceğini ilke edinmiş birisiydi. Bilim ve Sosyal hayatın açıklık, doğruluk prensibini edinmiş, gelişmeleri takip eden güncel olabilen bir İnsandı.

Beyaz atlara binip giden nice güzel İnsanlar gibi keşke senin gibi olabilsek dedirtecek kadar, ismi gibi Muhterem, Yük.Orm.Müh.Muhterem OKUTUR'u ebediyete uğurladık.

Mekânı, yeşillendirdiği topraklar gibi Cennet olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.