Hava Durumu

2023 Beklentisi…

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2023 09:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 09:38

Her yıl aynısı oluyor. Bu yıl bir bitsin de, gelen yıl daha iyi olacak. Ama gelen gideni hep aratıyor. 2023 seçim yılı, insanlara umut vermek gerekiyor. Bunun içinde önce insanları rahatlatacak adımlar atılmalı değil mi?

Müjdeler veriliyor, Maaş zamları açıklanıyor. Ancak,  verilen her şeyin  bir bedeli var. Sonuçta ne verilirse, bizlerden alınan vergilerle , harçlarla veriliyor. O nedenle müjde, müjde diye anlatılan her şeye biraz temkinli yaklaşmakta fayda var.

Dedim ya,  2023 seçim yılının başlangıcını yaşıyoruz. Seçim süreci geçinceye kadar kaynaklar açılacak, döviz ve faiz düşük tutulacak. İnsanlar normal tüketim alışkanlıklarını devam ettirecek. Ama sorunlar çözülmüş olmayacak, seçim sonuna kadar rafa kaldırılacak.

Peki ya seçimden sonrası…

İşte bunu düşününce, içimden bir ses 2023’ü atlayıp, 2024’e geçelim diyor.

Diyor da, yıl değiştirmekle sorun çözülmüyor. Yeni yıla daha fakirleşerek girdik. Döviz kuru şimdilik sabit tutuluyor. Ancak ekonomimiz  riskli durumda kalıyor.

Yap işlet devret ödemeleri, seçim harcamaları derken sıcak para gerekecek. Arap ülkelerinden gelen sıcak para ile ne kadar yol kat edebiliriz. Seçim sonrası bizi çokta iyi bir tablo beklemiyor.

Bakalım bu sürecin içinden nasıl çıkacağız?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.