Hava Durumu

2020

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2020 12:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 12:17

2020’nin bitmesine sayılı günler kaldı. Şimdi nasıl bir 2020 geçirdiniz desem, sanırım güzel bir yıldı diyecek çok az kişi vardır.

 

Nasıl bir yıl olacağı daha ilk günlerden kendini belli etmeye başlamıştı. 2020 felaketlerle geldi. Tüm dünya için 2020 kara bir yıl oldu.

Bir sürü kötü olaylar yaşandı, çığ faciaları oldu, orman yangınları, depremler yaşandı, pistten çıkan uçakta hayatını kaybedenler oldu. Covid 19 salgını tüm dünyaya ve ülkemize musallat oldu. Binlerce,  milyonlarca insan yaşamını kaybetti.

Bir kısmımız böyle bir hastalık olduğuna inanmadı. Doktorlar koronavirüse karşı alınacak tedbirleri  tüm iletişim mecralarından anlatmaya çalıştı. Gazeteler yazdı. Şehri yönetenler, her fırsatta röportajlarında, sosyal medya hesaplarında vatandaşlara, seçmenlerine  “Maske-Mesafe-Temizlik” konusunda dikkat edilmesi gerektiği defalarca söylendi. Yaz aylarında vaka sayılarında düşüş olunca tedbirlerde gevşeme oldu, bizde gevşedik. “Saldım çayıra Mevlam Gayıra”  moduna geçtik. Kına geceleri, düğünler, eğlenceler vs. vs.

Bu kadar can kaybı yaşanmasını, doktorların, bilim insanlarının tedbirlere uyun, “Maske,Mesafe, Temizlik” bu işin temel kuralı söylemini dikkate almadık. Hala çarşı, pazar, AVM geziyoruz. Kısıtlama günlerinde bile evimizde oturamıyoruz. Cezalar yazılıyor ne fayda tedbirlere uyuyor muyuz?

Tabii ki hayır…

Böyle bir yıl daha yaşamamayı dileyerek, bu düşüncelerle 2020 yılına veda etmeye hazırlanıyoruz.

Umarım 2021, insan haklarına saygının arttığı, kadınların katledilmediği, hukukun, adaletin tam anlamıyla uygulandığı sevgi dolu bir yıl olur.

Ve 2020 yılını bize unutturur.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.